avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate "protestul magistratilor"
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

"protestul magistratilor"

Curtea de Apel Ploiesti-termen de judecata in recurs 8.09.2009, motivare alt termen de judecata: " Avand in vedere Hotararea Adunarii Generale a judecatorilor din circumscriptia Curtii de Apel Ploiesti din 31.08.2009 prin care s-a hotarat restrangerea activitatilor judiciare, cu exceptiile..."
Constitutia Romaniei, republicata:
Art.16.- (1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
Art.21.- (1) Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime.
Art.124.- (1) Justitia se infaptuieste in numele legii.
(2) Justitia este unica, impartiala si egala pentru toti.
(3) Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii.
Art.126.- (1) Justitia se realizeaza prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege.
(2) Competenta instantelor judecatoresti si procedura de judecata sunt prevazute prin lege.
(3) Inalta Curte de Casatie si Justitie asigura interpretarea si aplicarea unitara a legii de catre celelalte instante judecatoresti, potrivit competentei sale.
Este vorba despre un recurs care a avut un prim termen de judecata la data de 8 septembrie a.c.(dosar nr.4092/114/20080 si s-a amanat din acel motiv amintit mai sus. Cum comentati, in contextul acelor articole din Constitutie, pe care le-am citat?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:08, 10 Septembrie 2009
Eu unul nu comentez in niciun fel.
Ma intreb doar cat va mai tine...
Am judecati cu care ma grabesc si judecati cu privire la care nu ma grabesc si in care clientii sunt plecati din tara desi au mandat de arestare...

In alte cazuri ii costa mult biletul de avion sa vina in tara si nu stiu daca are sens...:(
Nu are rost a se mai face comentarii in conditiile actualei babilonii..care risca sa acapareze republica inainte de alegerile prezidentiale,care vor demara cu gogosi si promisiuni ,asa dupa cum ne-am obisnuit de 20 de ani.
Unde esti Brucan?
Este regretabil ca de pe urma acestor proteste,in parte motivate,sufera cetateanul de rand implicat in cauze,se prelungeste boala,se intind nervii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul de comunicare a unei hotarari judecatoresti? octavianlaz octavianlaz exista un termen legal la care o instanta judecatoreasca (inalta curte de casatie si justitie bucuresti), dupa pronuntare, are obligatia de a trimite ... (vezi toată discuția)
Pe aceeași speță unele instanțe au admis plângerile contravenționale iar altele le-au respins. se poate instanței de recurs înaintarea plângerii la Îccj? Decebal58 Decebal58 Ca urmare a respingerii, de catre o instanta, a unei plangeri(contestari)impotriva unui proces-verbal de contraventie, cu termen de recurs(30zile), se poate ... (vezi toată discuția)
Consiliul superior al magistraturii Dana Dragan Dana Dragan Se poate face o sesizare catre Consiliul Superior al Magistraturii pentru contestarea unei hotarari definitive si irevocabile (proces civil )si in ce ... (vezi toată discuția)