avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi depline copil in lipsa tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi depline copil in lipsa tatalui

Buna ziua,
Locuiesc in Marea Britanie unde l-am si nascut pe fiul meu, acum in varsta de 10 ani. Tatal lui este tot roman dar noi ne-am despartit acum cativa ani. Nu am fost casatoriti.
Cand avea 1 an am venit cu el in Romania iar autoritatile romane m-au obligat sa ii fac certificat de nastere romanesc pentru a ii face pasaport (altfel nu puteam pleca cu el din tara), el avand si certificat de nastere englezesc.
Acum, cand am vrut sa ii refac pasaportul expirat, luand legatura cu ambasada, nu am putut deoarece am nevoie de semnatura tatalui, care nu a mai dat nici un semn de viata si nu mai stiu nimic de el.
As dori sa stiu cum pot face pasaportul in lipsa tatalui sau cum pot obtine drepturi depline asupra copilului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:32, 9 Februarie 2017
Trebuie sa formulati o actiune in instanta, sa dovediti ca nu puteti lua legatura cu tatal iar instanta de judecata daca considera ca este in intersul superior al copilului va da o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui si cu aceasta hotarare puteti face pasaportul copilulul.
Trebuie deschis proces dacă nu găsiți tatal.
Pot fi mai multe variante de proces.
Dacă angajați avocat în România nu trebuie sa va prezentați la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii calatorie minor sarahdom13 sarahdom13 am o mica nedumerire si chiar m-as bucura daca ar putea fi cineva in masura sa imi dea niste sfaturi. am un baiat de 4 ani dintr-o relatie de concubinaj ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o întrebare dacă se poate sa mi răspundeți: ... CataMur CataMur Buna ziua! Am si eu o întrebare dacă se poate sa mi răspundeți: - am un copil in vârsta de 18 luni cu certificat și pașaport românesc pe numele ... (vezi toată discuția)
Intrucerea unui minor cetățean britanic in românia NewtonM NewtonM Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Voi veni in țara in Aprilie cu băiețelul meu de câteva luni. Băiețelul meu a luat numele soțului si are ... (vezi toată discuția)