avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creștere copil

Buna ziua, soția mea este in c.c.c. acum,eu că tată pot intra în c.c.c. în locul ei? Menționez că mai sunt 8 luni până când copilul împlinește 2ani și care ar fi pașii de urmat dacă de poate. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 9 Februarie 2017
Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci acesta poate intra in CCCC.

In acest caz, durata CCC pentru mama se diminueaza cu perioada in care tatal intra in CCC, mama revenind la serviciu mai devreme. Ziua în care se va relua activitatea profesională de catre mama este ziua următoare celei în care inceteaza CCC.

Tatal va depune la Primaria in raza careia are domiciliul/resedinta actele necesare pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu parental o luna vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o fetiță de 1 an și o luni,sunt divorțată dar locuiesc împreună cu fostul soț și dorește să intre o luna in concediu creștere copil eu ... (vezi toată discuția)
Revenire la locul de munca dupa concediu crestere copil Daliborka Daliborka buna seara in cazul in care copilul este nascut in 01.09.16, mama poate sta 2 ani cu copilul, in acest caz ea se intoarce la munca din 02.09.18 sau din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2 lea copil criss2018 criss2018 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu o nelămurire,sunt in concediu de creșterea copilului pana in data de 7 ianuarie 2018(dara cand împlinește copilul 2 ani) ... (vezi toată discuția)