avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu parental o luna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu parental o luna

Buna ziua,am o fetiță de 1 an și o luni,sunt divorțată dar locuiesc împreună cu fostul soț și dorește să intre o luna in concediu creștere copil eu intorcandu-ma la serviciu,de poate și ce trebuie făcut?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 9 Februarie 2017
Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci acesta poate intra in CCCC.

In acest caz, durata CCC pentru mama se diminueaza cu perioada in care tatal intra in CCC, mama revenind la serviciu mai devreme. Ziua în care se va relua activitatea profesională de catre mama este ziua următoare celei în care incetaeza CCC.

Tatal va depune la Primaria in raza careia are domiciliul/resedinta actele necesare pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil dochiarazvanpetre dochiarazvanpetre Buna ziua, soția mea este in c.c.c. acum,eu că tată pot intra în c.c.c. în locul ei? Menționez că mai sunt 8 luni până când copilul împlinește 2ani ... (vezi toată discuția)
Luna de ccc obligatorie pentru tata Gavril Dor Gavril Dor Buna seara! Este inca in vigoare legea conform careia,in cazul in care mama opteaza pentru concediu pe o durata de 2 ani, poate sta doar 23-de luni, tatal ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic Roziotzy Roziotzy Buna ziua, daca sunt in CIC, iar fetita face 2 ani pe 19.11.2017, eu cand trebuie sa revin la munca? Pe 18 sau 19.10.2017? Cererea de reintoarcere cand ar ... (vezi toată discuția)