avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort , sotie plecata de 8 ani in strainatate.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort , sotie plecata de 8 ani in strainatate.

Salut ,
As dori si eu sa stiu cum se poate rezolva aceasta problema , sotia este plecata de 8 ani in israel si nu a mai venit niciodata in tara de cind a plecat.Am vorbit cu ea doar la telefon si este de acord cu divortul.Relatzia dintre noi sa terminat din momentul plecari.Nu avem ce bunuri sa impartim , casa si ce este in ea este a mea bun dobindit inainte de casatorie , sintem casatoriti de 10 ani.
Eu am alta relatzie acum de citiva ani , dar trebuie sa fim si noi in legalitate.
Ce acte si demersuri trebuie sa fac?
Va multumesc anticipat.
Puteti intenta divortul din vina sotiei, pentru ca v-a parasit (parasirea domiciliului conjugal) si puteti aduce martori, ca sotia a plecat din tara si nu a mai revenit de opt ani. In acest context divortul va fi pronuntat din vina sotiei, iar daca nu aveti copii minori sau bunuri de impartit, nu prea conteaza din vina cui s-a pronuntat divortul.

Ceea ce priveste relatia Dvs. sunteti in legalitate si fara a divorta, deoarece adulterul nu mai este incriminat de mult :D
Daca doriti sa divortati mai repede va trebui ca sotia sa se prezinte la termenul dat de catre instanta si sa spuna ca doreste sa divortati prin acord, acest fapt se poate daca nu aveti copii minori, altfel va trebui sa faceti procedura cu Israelul, adica sa o citati la adresa din Israel. E cumplit.
Cel mai usor asa procedati. Introduceti actiunea d.-stra. si cand stiti ca aveti termen o sunati si sa vina in tara. Tot atunci poate depune o cerere unde doreste sa primeasca hotararea in Romania pentru a reduce termenul de comunicarea hot. iar in Israel.
Lucrurile par a fi simple. Practic ati putea dovorta si prin acord, fara a mai fi nevoie de probe sau vreo cula a vreunuia dintre soti.Presupun ca nu aveti copii minori.Ar fi insa necesara prezenta sotiei .... discutati cu un avocat acest aspect. Sau puteti invoca o culpa comuna , in celalalt tip de divort. Vi se va da un timp de gnadire de 2 luni , dupa care, daca veti starui in desfacerea casatoriei , se va judeca si in final se va pronunta divortul.
Sotia dvs. poate face o procura pentru a fi reprezentata de cineva din tara.
Procura va contine si acordul de divort. Si, divortati simplu.
sotia poate fi reprezentata si de catre un avocat in baza unei procuri speciale, daca face dovada resedintei in strainatate.
in caz contrar, desfcaerea casatoriei va urma procedura normala(cel putin 2 termene in cazul in care este citata la domiciliul din tara sau un termen mai lung in cazul in care va fi citata in strainatate, cu conditia ca procedura de citare sa fie indeplinita si sa va pezentati cu un martor la termenul respectiv)
cea mai rapida solutie este reprezentarea prin procura!

Alte discuții în legătură

Divort intre doi rezidenti sua, unul fiind repatriat in ro iar celelat nu... im000111 im000111 Sintem casatoriti de 23 de ani, nu avem nici un copil si nici ginduri de partaj. Casatoria a fost inregistrata in RO in 1986. Eu (sotul) am plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil urgent rosedomino rosedomino Sotul este plecat din tara de 1 an si jumatate, i-am cerut divortul si este de acord sa semneze orice hartie necesara dar fara sa vina in tara, nu poate din ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul partilor cu un copil minor cino cino Buna ziua, Suntem casatoriti de 7 ani si avem un minor in varsta de 6 ani. Suntem despartiti de cativa ani, desi am trecut prin multe incercari de impacare. ... (vezi toată discuția)