avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren partial in intravilan / partial in extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren partial in intravilan / partial in extravilan

Buna ziua,

Am o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv.

In 2013 am cumparat un teren aflat partial in intravilan (cca. 55%), partial in extravilan (cca. 45%) intr-un municipiu din Romania. In contractul de vanzare-cumparare si in CF, parcela figura ca un teren extravilan. Am scos un C.U. de informare, care certifica faptul ca terenul este partial in intravilan, partial in extravilan. (Practic limita de intravilan/extravilan a taiat in 2 parti terenul).

La inceputul anului 2015 am inceput demersul pentru elaborarea unui P.U.Z, in vederea parcelarii terenului si introducerea lui in intravilan (6 parcele de mai mici de aprox. 900mp, 1 parcela mare de aprox. 4000mp + 1 drum de acces). Am depus un studiu de oportunitate, la care am primit un aviz nefavorabil - Introducere teren in intravilan si parcelare pentru locuinte unifamiliale - Motivarea: Nu este oportuna marirea zonei de intravilan; revine cu propunere de parcelare pe portiunea de teren situata in intravilan.

Am depus din nou un studiu de oportunitate (5 terenuri fiecare aprox. 1000 mp, 1 teren de aprox 4500mp + 1 drum de acces), la care am primit un aviz favorabil - Parcelare teren pentru locuinte unifamiliale - Concluzie: - Comisia avizeaza solicitarea de parcelare teren pentru amplasare locuinte familiale.

Am facut demersurile legale, iar la inceputul anului 2016, terenul initial a fost dezmembrat in 5 parcele mai mici, care se aflau in intravilan si 1 parcela mare, care se afla in extravilan + 1 drum de acces.

Problema mea este, ca practic am fost fortat de Comisia din cadrul C.L., ca terenul mare de cca. 4500mp sa ramana in extravilan. Cealalta parte de cca. 5500, care a fost in intravilan a fost parcelata in 5 bucati + 1 drum de legatura.

Acum m-am gandit, ca totusi as dori sa fac tot posibilul, ca terenul cel mare de 4500mp, aflat in extravilan (care a fost si initial in extravilan) sa fie introdus in intravilan. Problema e, ca anul trecut a fost aprobat PUG-ul orasului, care defineste, ca toate terenurile aflate in extravilan vor ramane in extravilan cel putin 10 ani. Nu stiti cumva, daca exista o lege, care defineste clar, ca autoritatea locala are obligatia sa introduca in intravilan parcelele care se afla partial in intravilan partial in extravilan, sau sa mareasca limita de intravilan pana la conturul parcelelor care se afla intr-o situatie de genul?

Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: limitlessidea , utilizator 23:46, 9 Februarie 2017
Buna ziua,

Din pacate pentru dvs., reglementarile legale in aceasta materie lasa la aprecierea autoritatilor locale oportunitatea schimbarii destinatiei terenurilor din extravilan in intravilan.

Doar daca ati putea ataca PUG-ul ca fiind nelegal si sa solicitati anularea acestuia ati putea avea succes in demersurile dvs.
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns. O varianta ar fi atacarea PUG-ului in instanta. Din pacate, la intocmirea lui, nu s-a luat in considerare faptul ca pe terenul mentionat trece limita de extravilan/intravilan. Logic ar fi fost, ca cei care au contribuit la elaborarea PUG-ului, sa se uite la fiecare teren in parte cu aceeasi problema si sa include partea de extravilan in intravilanul localitatii... ma rog...

Orice alta parere/sugestie e binevenita.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)
Puz termini termini Buna ziua Am o intrebare va rog.....de curand am cumparat un teren intravilan....nu stiu daca am puz...trebuie sa merg la primarie sa ma interesez? in general ... (vezi toată discuția)