am primit azi facturi de cumparari din 2016 (cu tva ) .Cum se procedeaza cu inregistrarea lor ? In decembrie 2016 , tinand cont ca termenul de definitivare a exercitiului financiar este 30.05.2017 ? Ce se va intampla cu declaratia 394 ?
va multumim .
Din cate stiu eu, teoretic, solutia ar fi inregtisrarea pe luna decembbrie, cu corectarea declaratiei 394, printr-o declaratie rectificativa si, in acelasi timp, corectarea decontului de TVA printr-o adresa scrisa la ANAF, in care prezentati aceasta situatie. Practic stiu situatii in care s-a inregistrat factura pe decembrie, s-a transmis rectificativa la D 394, iar corectia de TVA s-a facut in decontul pe ianuarie, ori s-a inregistrat factura in ianuarie.
Multumim pentru raspuns .
Problema este ca la normele de completare la declaratia 394 se spune ca rectificarea la 394 se poate face doar daca sunt eronate datele deja inregistrate ( furnizor ,nr , facturi , sume etc ) nu se face insa referire la facturi care nu au fost introduse initial ( ex : furnizor nou neintrodus in declaratia initiala ) .Solutia prezentata de dvs am folosit-o si noi intr-adevar , insa inainte de octombrie 2016 .
Suntem in dilema .