avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Acte sosite cu intarziere din 2016
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Acte sosite cu intarziere din 2016

am primit azi facturi de cumparari din 2016 (cu tva ) .Cum se procedeaza cu inregistrarea lor ? In decembrie 2016 , tinand cont ca termenul de definitivare a exercitiului financiar este 30.05.2017 ? Ce se va intampla cu declaratia 394 ?
va multumim .
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 08:29, 10 Februarie 2017
Din cate stiu eu, teoretic, solutia ar fi inregtisrarea pe luna decembbrie, cu corectarea declaratiei 394, printr-o declaratie rectificativa si, in acelasi timp, corectarea decontului de TVA printr-o adresa scrisa la ANAF, in care prezentati aceasta situatie. Practic stiu situatii in care s-a inregistrat factura pe decembrie, s-a transmis rectificativa la D 394, iar corectia de TVA s-a facut in decontul pe ianuarie, ori s-a inregistrat factura in ianuarie.
Multumim pentru raspuns .
Problema este ca la normele de completare la declaratia 394 se spune ca rectificarea la 394 se poate face doar daca sunt eronate datele deja inregistrate ( furnizor ,nr , facturi , sume etc ) nu se face insa referire la facturi care nu au fost introduse initial ( ex : furnizor nou neintrodus in declaratia initiala ) .Solutia prezentata de dvs am folosit-o si noi intr-adevar , insa inainte de octombrie 2016 .
Suntem in dilema .
La Administratia Financiara ati putea solicita o lamurire cum trebuie sa procedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi aduse cu intarziere OanaLH OanaLH Am urmatoarea problema: in cursul zilei de astazi un angajat mi-a adus o factura de furnizor din luna decembrie si una de client in toate cele trei exemplare. ... (vezi toată discuția)
Factura introdus pe alt furnizor Gyongyos Gyongyos Buna ziua! in anul trecut au fost introduse gresit facturile Mol Ungaria timp de 4 luni.aceste facturi se platesc la Mol Romania,si au fost inregistrate pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura din 2009 krika8712 krika8712 Buna ziua, Am primit de la administrator o factura de leasing extern, dar este de anul trecut. Declaratia 300 am depus-o deja,acum pe 2010 cum o inregistrez ... (vezi toată discuția)