avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare la creștere minor încredintat de instanță
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare la creștere minor încredintat de instanță

Bună ziua. Un caz interesant pentru care cer un sfat autorizat..
La divorț, 2015, copilul, o fetiță de 6 ani, a primit custodie comună și încredințată mamei, obligănd tatăl la plata pensiei alimentare. Mama copilului dorește să plece în afara țării, să lase spre creștere si întreținere minora de 8 ani în grija tatălui.Tatăl este de acord , dar vrea să aibă un temei legal.
V-aș ruga să-mi spuneți care sunt pașii legali. Se poate face prin declarație notarilă sau numai în instanță ? Custodia va fi unică ?Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:29, 11 Februarie 2017
Pot rezolva lucrurile prin buna intelegere dar, din mesajele anterioare, nu cred ca este recomandat pentru ca intelegerea poate dispărea in orice moment. De aceea recomandat ar fi ca intelegerea sa fie in forma scrisa si trecuta prin instanta. In timpul judecarii se înaintează intelegerea lor judecatorului si acesta o va accepta. Sau nu. De exemplu renuntarea la plata pensiei din partea mamei care contravine dreptului copilului si tatăl nu poate negocia acest lucru.
petricadracea a scris:

gi-jane2. Mulțumesc . Da, asta se dorea a ști, prin instanță, stabilirea domiciliului minorei la tată și sistarea pensiei pentru minoră. Rămânând în grija tatălui, acesta să mai plătească și pensie alimentară?Nu se dorește pensie din partea mamei. Tatăl plătește lunar 520 lei. Mama a prezentat in instanță o adeverință de salarii pentru un program de 4 ore și contract pe 6 luni.


Se poate face prin instanta si chiar ar fi indicat a se proceda in acest mod.
Daca nu se procedeaza asa, tatal va fi obligat la pensie si vor mai fi si alte probleme...

Mama va fi obligata la pensie de intretinere in mod inevitabil dar acest lucru se poate rezolva intre parinti ulterior pronuntarii hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)
Despre familie si custodia minorului EnacheIonela EnacheIonela Mama a divortat,acum 7 ani, si a plecat in spania! custodia a fost data tatalui.Dupa un timp, copilul vine la mama si nu mai pleaca!De patru ani! Acum are ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara bcfbmv bcfbmv Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa ... (vezi toată discuția)