avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Intrare in posesie apartament cumpărat la licitație ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Intrare in posesie apartament cumpărat la licitație al unui societăți in insolventa

Buna ziua . Pe 25.01.2017 am participat si adjudecat un apartament la i licitație organizata de un lichidator judiciar. In regulamentul licitației scria ca la 7 zile de la data plății lichidatorul va emite procesul verbal de adjudecare si va preda imobilul. Am platit integral apartamentul si la 7 zile lichidatorul a emis procesul verbal de adjudecare dar m a anunțat ca administratorul special nu i-a predat cheile si actele apartamentului pt a face predarea. Fostul administrator nu se poate împăca cu ideea ca a pierdut apartamentul si a trimis notificări administratorului judiciar ca va contesta licitația . Lichidatorul este de buna credință dar nu știe cum sa acționeze mai departe . Am înțeles ca trebuie sa închei actul in forma autentica la notar . M am interesat la notar si aceasta a spus ca trebuie sa astept 30 zile si daca nu este contestata licitația apoi vom putea încheia contractul. Întrebarea mea este cand pot intra in posesia apartamentului ? Trebuie neaparat sa astept cele 30 de zile pt a intra in posesie. In cazul foarte probabil in care administratorul vechi va contesta licitația trebuie sa astept sa se soluționeze contestația ca sa intru in posesia apartamentului ? Lichidatorul a notificat fostul administrator sa predea imobilul si degeaba !!! Lichidatorul fiind administratorul societății poate schimba butucul apartamentului Fără acordul vechiului administrator si sa imi predea apartamentului . Cam asta am zis ca ar fi soluția dar vreau sa văd daca este legal mai întâi ? Sa nu dau in altele !!!multumesc celor care au răbdarea sa citească speța
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 13:50, 13 Februarie 2017
Buna ziua .
Asa cum prevede legea, trebuie sa asteptati cele 30 de zile .Daca dupa expirarea termenului legal, fostul proprietar nu preda cheile apartamentului, cred ca lichidatorul poate schimba yala , dupa notificarile aferente catre acesta .
Cu stima,
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil licitat ContSters325492 ContSters325492 Am participat la licitarea unui apartament, am câștigat , a fost întocmit procesul verbal. Foștii proprietari au datorii la asociația de proprietari a ... (vezi toată discuția)
Apartament adjudecat la licitatie nicoleta1625 nicoleta1625 Buna ziua, In 17.07.2015 am participat la o licitaţie si am adjudecat un imobil. Pe 30.07.2015 urmează sa fac plata integrala. După achitarea integrala ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie-apartament licitat cristinel56 cristinel56 Am luat un apartament prin licitatie imobiliara, am obtinut actul de adjudecare dupa 15 zile de la data livrarii banilor in contul executorului,am inscris ... (vezi toată discuția)