avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj suspendat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj suspendat

Bună seara ..Dacă un proces de partaj se suspenda din cauza reclamantului ce se întâmplă ....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:40, 12 Februarie 2017
Cauza va ramane suspendata pana una din parti va face o cerere de repunere pe rol dupa ce se indeplineste conditia pentru care s-a dispus suspendarea. Daca timp de un an nu se indeplineste solicitarea instantei, se constata perimarea.Daca indeplinirea a ceea ce a cerut instanta depinde de un alt proces sau de ceva ce nu poate fi imputat reclamantului, cauza ramane suspendata si peste o perioada de un an. Depinde care este motivul pentru care s-a dispus suspendarea pentru a vedea daca acelt termen de perimare curge.
av. Ileana Alina Schwarz
S-A suspendat din cauza ca el nu a plătit unele taxe ..iar la interogatoriu a răspuns ezitat ....as vrea sa știu ce se poate face ...ținând cont ca eu de 3 ani plătesc singura rata la creditul de locuință ...chiar vreau sa termin odată cu acest proces ca durează deja de 1 an și jumătate ...Va mulțumesc
Imi pare rau dar nu aveti avocat?Ar fi trebuit sa faceti cumva sa platiti dvs. si oricum la final prin hotarare s-ar fi reglat aceste cheltuieli. Instanta nu il poate obliga si sanctiunea e suspendarea. Vorbiti cu un avocat. Daca vreti sa rezolvati ar trebui sa preluati costurile taxelor ca sa puteti merge mai departe. Daca trece un an, instanta poate constata perimarea si ati avea si mai mult de pierdut.
av. Ileana Alina Schwarz
Pai taxa de timbru am plăti evaluatorul am plătit ...expert contabil am plătit ....dar el nu a plățit taxa pt expert contabil ....pt ca eu din reclamant am devino reclamant parat pt ca el când a deschis procesul de partaj nu a specificat ca apartamentul este luat cu credit bancar
Da..am inteles. Din pacate, pentru a putea ajunge la pronuntarea unei hotarari eu va recomand sa preluati si acest cost. Instanta va tine cont de ceea ce ati platit. Altfel, daca cealalat parte nu iese din pasivitate, veti pierde si tot ce ati achitat pana acum.
av. Ileana Alina Schwarz

Alte discuții în legătură

Lipsa de comunicare dintre avocat-client the mark the mark Fac parte dintr-un grup implicat intr-un proces,dupa trei infatisari am primit urmatorul verdict.'In baza art.155 ind 1 Cod procedura civila suspenda judecata ... (vezi toată discuția)
Suspendarea unei cauze secondary protocol secondary protocol Ce se intampla daca nici una din parti nu se prezinta la termenul de judecata(intr-un proces civil) si nici nu se depun documente? Din cate cunosc judecatorul ... (vezi toată discuția)
Renuntare virtual72001 virtual72001 Am un apel suspendat(avocatul nu se mai prezinta si nu-mi mai raspunde la tel) judecatorul nu vrea sa stabileasca o taxa de repunere pe rol.partea parata are ... (vezi toată discuția)