avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cu uzufruct

Buna dimineata,
Mama mea si cu mine detinem un imobil situat in afara Bucurestiului. Acest imobil mi-a revenit prin mostenire de la tatal meu. In prezent am doi copii si doresc sa le vand partea mea (3/8) printr-un contract de vanzare cu uzufruct. Pot face asta sau trebuie sa iau procura notariala de la mama si sa fac un contract de vanzare cu uzufruct pe intreaga proprietate? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Akino , utilizator 09:34, 10 Februarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Daca cei doi copii ai dvs sunt minori, nu puteti face vanzare, ci doar donatie.
Se poate constitui un drept de uzufruct numai pentru cota dvs.
Multumesc, sunt minori 4 ani respectiv 5 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot fi ambii membri al familiei ( sot si sotie ) proprietari al unei locuinte maxxboy maxxboy Buna ziua, ma adresez comunitatii avocatnet.ro in speranta ca voi gasii o alternativa pentru parintii mei sa nu coste 1000-2000 de euro trecerea ambilor ca ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui apartament copiilor mariasabo mariasabo parintii mei au un apartament ,noi suntem 2 surori ,mama e plecata in italia si vrea sa treaca apartamentul pe numele nostru si tata ,eu pot sa fiu ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire in cazul decesului tatalui oviovi62 oviovi62 Tatal meu a fost recasatorit timp de 20 ani cu o persoana care nu are nici un copil, singura ruda apropiata fiind o sora. Impreuna au cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)