avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXA SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXA SUCCESIUNE

buna ziua,as dori sa stiu si eu daca se poate face prin tribunal o succesiune sau partaj asupra unui imobil,in urma decesului ambilor parinti,la date diferite in timp,iar urmasi sunt mai multi frati ce ar avea drept la acel imobil
Cel mai recent răspuns: titiC , utilizator 15:18, 10 Februarie 2017
Buna ziua,
Da, unul sau unii dintre frati ii dau in judecata pe ceilalti si dezbaterea se poate face prin instanta.
Judecatoria pe raza careia au avut ultimul domiuciliu defunctii este instanta competenta material si teritorial la care se va judeca dosarul in prima instanta.
multumesc.In cazul acesta se poate ca unul dintre frati sa nu mai aiba drept la cota parte din ce i s-ar cuveni de pe urma parintilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indicatii solutionare succesiune DanMarinT DanMarinT Va supun atentiei urmatoarea problema referitoare la succesiunea in urma decesului parintilor: Tatal a murit in 1991 iar dupa decesul tatalui nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii prin tribunal ioana.alexandra ioana.alexandra Daca nu am deschis succesiunea (au trecut 2,3 ani de la moartea parintiilor)exista posibilitatea ca mostenirea sa revina celui care sta mai aproape?? (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii Maria Harabor Maria Harabor Cum putem face dezbaterea mostenirii, daca unul din cei trei frati este plecat in strainatate din 1992 si din 2005 nu mai stim daca traieste, mentionez este ... (vezi toată discuția)