avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Vinderea unui teren agricol fara Carte de Identitate...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Vinderea unui teren agricol fara Carte de Identitate...

Buna ziua tuturora. As dori sa stiu care ar fi posibilitatea de a vinde un teren agricol, unic proprietar, situat in Judetul Timis, tinand cont de faptul ca locuiesc in Spania (am obtinut nationalitatea spaniola de acum 8 ani) si nu mai am dreptul de a-mi reinnoi Cartea de Identitate pe teritoriul Romaniei pentru ca nu mai dispun de domiciliu sau imobil in Romania. Singurul bun care il mai am este acest teren agricol care este in vanzare. Ce solutie as avea in a formaliza legal contractul de vanzare-cumparare al acestui teren in fata notarului. M-as putea legitima doar cu Certificatul de Nastere ? Nu mai am nici Pasaport romanesc in vigoare din motivul ca pentru a-mi vizita rudele din Ro circul mereu doar cu Cartea de Identitate spaniola. Va multumesc anticipat tuturora care mi-ar putea da o rezolvare legala acestei probleme.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:53, 10 Februarie 2017
Va puteti legitima cu actul de identitate spaniol, prezentati si alte acte romanesti daca detineti, certificat de nastere, certificat de casatorie (daca este cazul). Un act care sa contina CNP.
Sunt de parere sa solicitati un pasaport CRDS de la ambasada sau Serv. de Pasapoarte. V-ar fi mult mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cetatinia spaniola dar apar in românia ca cetățean roman Corina 67 Corina 67 Dacă imi scot pașaport românesc risc sa pierd cetățenia spaniola ? (vezi toată discuția)
Pot cumpara teren ca cetatean american? cheloo03 cheloo03 Buna ziua, incerc sa dau de niste raspunsuri concrete de ceva vreme, si am zis poate aici am mai mult noroc. Sunt stabilit in state de 15 ani, sunt cetatean ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)