Locuiesc la etajul 1 si de trei ani de zile de cand locuiesc in acest bloc, usile lifturilor de la etajul 1 sunt blocate. Lunar, platesc taxa de service, reparatiile necesare, ISCIR-ul si tot ce este necesar functionarii liftului desi eu nu il pot folosi. Nu platesc energia electrica necesara functionarii liftului. Administratia si comitetul executiv al asociatiei refuza sa puna in discutia adunarii generale scoaterea in totalitate a contributiilor banesti pentru lift pentru cei care locuiesc la parter si etajul 1 si care au semnat o cerere in acest sens. Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut oficial pentru reglementarea situatiei ! Va multumesc .
elga50
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Conducerea asociatiei dv. procedeaza foarte corect cu aceasta contributie care va revine.
Va explic de ce:
1. Dv. aveti, pe langa proprietatea individuala - apartamentul - si o cota-parte indiviza din proprietatea comuna. Ascensorul este o parte a infrastructurii comune unde si dv. aveti o cota-parte de proprietate.
Service-ul, reparatiile la ascensor si taxa CNCIR (vechea denumire era ISCIR) le platiti pentru intretinerea, repararea si modernizarea acestei cote-parti de proprietate.
2. Pentru ca nu folositi ascensorul sunteti scutita, daca am inteles bine, de plata energiei electrice.
In concluzie, platiti pentru proprietate, nu platiti pentru nefolosinta.
Cine este Administratia? Nu exista asa ceva intr-o asociatie de proprietari, doar comitet executiv.
Cati proprietari locuiesc la parter si etajul 1?
La adunarea generala (toti proprietarii de la et. 1 si parter) solicitati introducerea pe ordinea de zi problema liftului, ori deblocheaza usa ori va scutesc de la plata contributiilor pentru service-ul si reparatiile liftului.
Comitetul executiv este obligat sa introduca pe ordinea de zi ce propun proprietarii in AG.
Nu este atributia comitetului executiv interzicerea discutarii problemelor din bloc.
Chiar daca nu beneficiati de lift contribuiti pentru buna functionare la toate etajele.
@elga50, sunt de acord in parte cu dvs..
A mai fost un topic recent identic cu cel prezent si am crezut ca a fost reluat topicul.:)
Sunt de acord ca se plateste pentru proprietate dar cum se procedeaza daca din 10 etaje liftul opreste numai la etajul 8 (acolo locuieste presedintele;) )?
Restul de proprietari sunt obligati sa contribuie la service si restul de verificari?
Impotrivirea comitetului de a debloca usa liftului de la etajul 1 dovedeste ca sunt dusi cu pluta.
Eu sunt convins ca proprietarii de la etajul 1 nu ar avea nimic de comentat daca usa nu ar fi blocata. @georgetteivonna, ce parere aveti?
Proprietarii platesc pentru intretinerea unui lift functional si nu pentru unul partial functional!
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017 cyan, moderator
Nu stiu cine a facut aceasta lege dar logic si de bun simt este sa platesc doar ceea ce utilizez. Daca mi se ingradeste dreptul de a utiliza, de ce trebuie sa platesc ? Putem face ceva pentru a schimba aceasta lege ? Mai am o intrebare tot legata de lift ! S-a hotarat modernizarea lifturilor, insemnand camere de luat vederi si inlocuirea vechilor pereti. Imi puteti spune cum trebuie sa se faca repartitia cheltuielior, pe numar de persoane sau in functie de suprafata ? Va intreb, fiindca nu mi se pare normal ca, daca la un apartament de trei camere sa zicem locuiesc 5 persoane si, toate folosesc liftul si la un alt apartament tot cu trei camere locuieste o singura persoana in varsta, plata sa fie aceeasi. Locatarii de la parter si etajul 1 trebuie sa sustina financiar aceste modernizari, care nu sunt reparatii ?
Repartozarea cheltuielor cu intretinerea, reparatia si modernizarea partilor comune se face pe cota parte indiviza adica pe suprafata utila.
Cititi legea 230/2007 privind infiintarea asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 normele de aplicare si veti regasi cum sunt repartizate toate cheltuieli, drepturile di obligatiile proprietarilor.
Plata lift
persi
Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje la etajul 1, dar este blocat liftul la acest etaj , insa administratorul ne obliga sa platim lunar suma de 12 lei. ... (vezi toată discuția)