avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumpărare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumpărare

Bună seara!
Mama mea a încheiat un contract de vanzare-cumpărare pentru partea ei de proprietate, dobandita in urma succesiunii, dupa decesul tatalui meu, cu nepoata mea, cu obligativitatea de întreținere si fara posibilitatea de a vinde cât timp aceasta trăiește .
După o perioada de 8 ani, nepoata se hotărâște sa renunțe la înțelegerea făcută și de bună voie, implicit, la contractul de vânzare -cumpărare, care , prin intelegere amiabilă, va fi preluat prin cesiune de contract, de o terță persoana.
Este îndreptățită nepoata, sa ceara despăgubiri bănesti pentru perioada celor 8 ani?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ivm , utilizator 11:29, 11 Februarie 2017
Buna seara,
Nepoata dumneavoastra isi vinde sau doneaza o proprietate, daca este vanzare atunci aceasta este oneroasa (pe bani), daca este donatie atunci poate solicita doar o despagubire.
Nu inteleg ce se doreste a se cesiona!
Nepoata, retrăgându-se din înțelegerea făcută, normal, o altă persoana este necesar sa preia toate aspectele legate de îngrijirea mamei. Menționez ca aceasta depinde permanent de cineva sa o îngrijească, fiind parțial inaptă sa se descurce singură.
Nepoata, solicita suma, reprezentând contravaloarea serviciilor ei in acest angajament pentru perioada de 8 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de parti sociale sa privatizat prin metoda mebo DanCatalina DanCatalina Vreau sa intru in posesia unor actiuni la un SA care a fost privatizat prin metoda MEBO. O ruda de-a mea doreste sa imi ofere cu titlu gratuit aceste actiuni. ... (vezi toată discuția)
Mama poate instraina partea ei daca sint unica fiica si tatal este decedat ... Esther Esther Esther Esther Buna ziua . Tatal meu a decedat . Am facut taxa succesoriala impreuna cu mama . Sint unica fiica . Intrebarea mea este mama mea poate instraina partea ei ... (vezi toată discuția)
Ce este cesiunea, se poate revoca? alexberi alexberi O firma vrea sa cesioneze drepturile asupra unor terenuri pentru care are antecontracte de vanzare cumparare. Nu imi e clar ce inseamna cesiunea si cand se ... (vezi toată discuția)