Bună seara!
Mama mea a încheiat un contract de vanzare-cumpărare pentru partea ei de proprietate, dobandita in urma succesiunii, dupa decesul tatalui meu, cu nepoata mea, cu obligativitatea de întreținere si fara posibilitatea de a vinde cât timp aceasta trăiește .
După o perioada de 8 ani, nepoata se hotărâște sa renunțe la înțelegerea făcută și de bună voie, implicit, la contractul de vânzare -cumpărare, care , prin intelegere amiabilă, va fi preluat prin cesiune de contract, de o terță persoana.
Este îndreptățită nepoata, sa ceara despăgubiri bănesti pentru perioada celor 8 ani?
Mulțumesc!
Buna seara,
Nepoata dumneavoastra isi vinde sau doneaza o proprietate, daca este vanzare atunci aceasta este oneroasa (pe bani), daca este donatie atunci poate solicita doar o despagubire.
Nu inteleg ce se doreste a se cesiona!
Nepoata, retrăgându-se din înțelegerea făcută, normal, o altă persoana este necesar sa preia toate aspectele legate de îngrijirea mamei. Menționez ca aceasta depinde permanent de cineva sa o îngrijească, fiind parțial inaptă sa se descurce singură.
Nepoata, solicita suma, reprezentând contravaloarea serviciilor ei in acest angajament pentru perioada de 8 ani.