avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot recupera banii de la agentia de turism
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot recupera banii de la agentia de turism

Buna ziua,

In decembrie 2016 am achizitionat o excursie de la o agentie de turism care urma sa aiba loc in luna aprilie 2017. Am semnat contract cu ei si am achitat factura. Astazi am primit un mail din partea agentiei ca vor initia procedura de insolventa. Au mai mentionat ca au o asigurare cu Omniasig si ca banii vor fi returnati probabil integral, daca nu vor incerca sa acopere ei diferenta.
Din diverse articole de pe internet am inteles ca este foarte putin probabil sa mi se returneze acesti bani.
Exista un demers legal pe care pot sa-l fac pentru recuperarea lor?

Cel mai recent răspuns: kodamanea , utilizator 16:02, 11 Februarie 2017
Buna seara
Va trebui sa va intoarceti cu actiune in instanta impotriva acelei firme si, eventual, a firmei de insolventa pentru recuperarea sumelor! Puteti, eventual, sa chemai si OMNIASIG ca asigurator.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura agentie turism falimentara digi2012 digi2012 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatorul sfat: -am achizitionat o excursie de la o agentie de turism, am achitat-o integral, am primit factura si ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans excursie in lipsa asigurarii storno imosoft imosoft Buna ziua, In urma cu 3 luni de zile am contractat o excursie in Italia prin intermediul unei agentii de turism. Am platit ca avans 50% din suma, iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare excursie in lipsa asigurarii storno gigstanescu gigstanescu Buna ziua, In urma cu 2 luni am contractat o excursie in Turcia prin intermediul unei agentii de turism pt. mine si sotie. Am platit toata suma cu 21 zile ... (vezi toată discuția)