O poveste cam incurcata..
Unchiul meu a avut o intelegere cu un prieten "X" sa faca o casa pe pamantul lui (500m2). unchiul a platit jumatate din valoarea pamantului adica 5000 euro urmand sa plateasca restul cand dispun de mai muti bani. Apoi a facut imprumut in banca si si a construit casa pe acel pamant. Problema e ca intelegerea pe pamant a fost verbala iar casa construita a fost fara acte pt ca erau disperati sa se mute cand se termina sezonul de vara. deci nu aveau acte nici pe paman nici pe casa.
Anul trecut unchiul a decedat si a lasat o pe matusa mea singura cu datorii la banci. dumneai a discutat cu proprietarul pamantului domnul "x" si sa-u inteles ca situatia nu mai poate continua asa si sau decis sa vanda. Domnul "X" mai avea 500m2 langa aceasi bucata..practic bucata intreaga a fost de 1000m2.. Sau decis sa vanda impreuna bucata de pamant a matusii mele de 500m2 plus casa construita plus bucata lui de pamant 500m2.. deci total de vanzare 1000m2 cu casa dar casa fara documente.. a fost vb de o suma de 30.000 deeuro (cu toate ca domnul x a luat mult mai mult in jur la 40.000 din cate am inteles) era vb ca matusa mea sa primeasca intre 15 si 20.000 euro depinde cat ar fi suma la vanzare tinand cont ca ea deja a platit cei 5000 avans. Domnul X cerea 15.000 euro (exagerat) pe cealalta bucata de pamant de 500m a dumnealui deci restul care trebuia sa fie mult mai mut tannand cont ca era si casa construita trebuia sa fie a matusii mele. Matusa a plecat in spania la lucru si a amas ca domnul x cand vinde sa i restituie banii... In final a vandut acum cateva luni iar matusa mea a trimis pe cineva sa ridice banii iar domnul X nu a vrut zicand ca nu da banii strainilor.. am incercat si eu ca nepot dar nu a mai raspuns la tel. in schimb matusa a vb cu domnul "x" la tel si sau inteles cu prima ocazie cand vine in tara sa isi ridice banii. Acum s -a reintors si domnul "x' a zis prima oara ca a pierdut banii si nu mai are apoi cand matusa a instistat a batjocorit-o si amenintat-o si a zis ca nu i mai da nici un ban.. Tin sa precizes ca matusa a stat la adresa respectiva la casa care au construit-o ei cel putin 2 ani.
As dori sa o ajut daca este vreo cale legala sa contactez un avocat caci a pierdut si totul si a ramas si cu datoriile de la banci.
Multumesc anticipat
Nu s-a judecat pur si simplu a fost intelegerea ca atunci cand va vinde ii va da banii... ia acum pur si simplu nu vrea sa -i mai dea nimic.. de asta intreb daca pot actiona pe cale legala, avand in vedere ca nu a avut nici un act. martori ar fi.