avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minor

Buna ziua. In august 2016 am introdus actiune la judecatorie pentru recalculare pensie de intretinere minor pe ultimii 3 ani deoarece instanta in 2007 a hotarat suma de 150 lei lunar insa la acea vreme erau socotiti 25% din venitul net lunar dar el a declarat ca nu are loc de munca. In urma cu 2 ani am aflat locul de munca si de cate ori ii spuneam ca a crescut minimul.pe economie mai adauga ceva lunar pana a ajuns sa trimita 300 ron. Acum am primit hotararea si scrie in felul urmator: este obligat la 1/6 ( adica 16,66%) din venitul net realizat (dearece mai are un copil cunactuala) , iar el mi.a transmis ca a vorbit cu avocata lui si ia spus ca trebuie sa plateasca doar 266 ron (venit net lunar 2200-2300 din adeverinte) pentru ca are banci de platit pentru vila achizitionata in 2015 toamna. Vreau sa stiu daca cheltuielile privind confortul propriu se scad din venitul net si apoi se calculeaza 16,66% din restul net? Si ce articol de lege spune acest lucru? Mentionez ca acest net 2200-2300 il are dupa ce s.a scazut deducerea aferenta copilului pe care il are trecut la el in actele de la servici(copilul cu actuala sotie). De cat la suta sau ce suma se deduce pt copil la serviciu sau ce suma care nu se impoziteaza? Eu inteleg ca normal la venitul net lunar trrbuie adaugata si acea suma avand in vedere ca pensia de inttetinere se calculeaza in mod egal la cei 2 copii, ori in cazul meu celui de al doilea copil al lui cu actuala ii revine cu cativa zeci de lei mai mult....asa am inteles eu. Va rog daca eate cineva sa ma ajute sa inteleg clar: cheltuielile pt confort propriu se scad di net apoi se calculeaza pensia? Deducerea pt copilul inscris la locul lui de munca se ia in calcul la pensie? Adica la cei 16,66%? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:35, 11 Februarie 2017
Am inteles. Executorul ii poate cere suma stabilita in functie de inflatia la zi? Presupun ca eu trebuie sa platesc o taxa (si inca maricica) la executor. Ma pot duce personal la angajatorul lui sa ii aduc la cunostinta hotararea si sa i-o inmanez? Pot face acest lucru? Apoi eu la fiecare 6 luni trebuie sa cer in instanta recalcularea in functie de salariu? Din actele lui reiese ca la fiecare 6 luni i s.a marit salariul. Cum sau ce ar trebui sa fac sa ma asigur ca la fiecare marire nu voi mai fi nevoita sa apelez la instanta? Multumesc
Mai doamna, dacă e în procent, ce inflație și de ce sa îl mai dați în judecata din 6 în 6 luni? E în procent, din cat ia în mana, i se va retine 1/6. Dacă el asa a fost sfătuit sa dea sesimea după ce plateste ratele, mergeți cu hotărârea la executor și ii înființează poprire pe salariu. Costurile le veți recupera tot de la el.
Angajatorul nu o sa va ia în seama, asa ca n-are sens sa încercați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine stabileste moneda pensiei alimentare (lei, euro) Ellyn Ellyn Buna ziua! Ajutati-ma va rog,nu stiu ce sa fac!!! Am 3 copii,2 in Italia si 1 in Romania,lucrez in Italia,am 2000 euro net,copilul din Romania m-a dat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giangy giangy Intr-o sentința civilă în care se specifica reducerea pensiei de întreținere în urma nașterii unui alt copil cu soția actuala \'\' de la cota 1/4 la ... (vezi toată discuția)
Apel pentru pensie de intretinere minor Lorenanicoleta Lorenanicoleta Buna seara. Am depus o cerere in instanta pt pensie de intretinere minor in august 2016. In ianuarie 2017 am primit hotararea care obliga paratul la plata unei ... (vezi toată discuția)