avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune 20 ani - Decret-lege 115
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune 20 ani - Decret-lege 115

Buna ziua,
În cazul uzucapiunii de 20 de ani reglementata de art. 28 al decretului 115/1938, perioada de 20 de ani se calculeaza începând de la moartea proprietarilor tabulari sau poate incepe ulterior?
Concret, exista doi proprietari tabulari decedati in anii 1960, iar posesorul actual a intrat in posesia imobilului in anul 1996.
Este necesar a se face dovada posesiei si pentru perioada dintre 1960-1996? Sau este suficient a dovedi posesia de peste 20 de ani scursa după 1996?
Mentionez ca nu cunoastem exact situația anterioară anului 1996, credem ca au mai existat 2-3 posesori in acea perioadă și as dori sa stiu daca este nevoie neaparat a se merge ”pe fir” pana la decesul propietarilor tabulari.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ValerieT , utilizator 21:45, 16 Februarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura uzucapiune crilodeea crilodeea Buna ziua! Azi dimineata in instanta doamna judecatoare m-a pus sa fac note scrise referitoare la procedura de judecare a uzucapiunii :O Ce parere am ca mai ... (vezi toată discuția)
Decret 115/1938 sau codul civil bms bms Asta m-a pus instanta sa aleg.Am depus o cerere pt constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune in contradictoriu cu o matusa care si ea ar avea drept ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune inceputa in urma cu 25 de ani nae2012 nae2012 Buna seara. Ce lege aplicabila avem pentru a opera o uzucapiune de 20 de ani? Posesia a inceput acum 25 de ani. Va multumesc! (vezi toată discuția)