avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajat bolnav colon iritabil
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajat bolnav colon iritabil

Lucrez intr-un birou cu mai multi colegi. Acum ~1an m-am imbolnavit de sindrom de colon iritabil care dincolo de simptomele care ma deranjeaza pe mine se manifesta si prin flatulenta excesiva(intr-o ora cred ca flatuez de minim 30-40 de ori). Am stat in concediu medical, am luat si iau in continuare tratament, dar nu este nici o amelioare.
Am informat medicul de medicina muncii al firmei problema pe care o am si mi-a sugerat sa stau in concediu medical. Doar ca am luat concediu medical doar vreo 3 saptamani dupa debutul bolii. Mentionez ca am de asemenea si hiperhidroza(transpiratie excesiva). Lucrul a devenit foarte greu la munca, ma simt discriminata de catre colegi, relatiile s-au deteriorat considerabil, i-am comunicat toate acestea sefului meu, dar el mi-a spus sa stau linistita si sa nu imi fac griji.Ce incerc eu sa inteleg este ce drepturi ale angajatului am pierdut in momentul in care m-am imbolnavit si de ce nu pot obtine un spatiu putin mai retras de lucru spre exemplu. Inca o intrebare este daca pot si sanctionata in vreun fel pentru aceste probleme de sanatate?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:08, 11 Februarie 2017
Daca seful direct nu poate rezolva problema, sa va gaseasca un spatiu retras, puteti solicita o audienta la angajator in vederea gasirii unei solutii.
Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca, fara vina dvs., creati un disconfort colegilor, motiv pentru care simtiti o izolare din partea acestora.
Nu cred ca este vorba sa fi pierdut niste drepturi ale angajatului.
Pentru a va schimba locul de munca/ postul de lucru (ma refer chiar la un spatiu retras) este utila o recomandare de la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, recomandare de care angajatorul trebuie sa tina seama.
Sa stati in concediu medical in continuare nu este sigur ca se rezolva problema intr-o anume perioada timp si la un moment dat nu veti mai primi CM (cand se ajunge la 180 zile CM) si va fi nevoie de prezentarea dvs. in fata comisiei medicale judetene, in vederea pensionarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme simptome colon iritabil la locul de munca horhe4ab horhe4ab Buna ziua. Lucrez într-un birou cu alte 3 persoane si anul trecut am fost diagnosticat cu sindrom colon iritabil care imi provoacă probleme foarte jenante ... (vezi toată discuția)
Contestare legalitate concedii medicale cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti punctul dvs de vedere cu privire la urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale a beneficiat de 700 zile de ... (vezi toată discuția)
Intrebare preaviz DrThrax2010 DrThrax2010 recent am gasit un loc de munca in strainatate , unde lucrez acum nu ma lasa sa plec fara preaviz pana la sfarsitul lunii , eu lucrez intrun depozit unde e ... (vezi toată discuția)