avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul in familie-abuz?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul in familie-abuz?

Sunt casatorita de 8 ani de zile, in 2004 am nascut o fetita. Au aparut probleme in familie datorita banilor. Pe scurt ce era al meu era si al lui , ce era a lui nu era si al meu.Cand i-am zis ca nu am siguranta zilei de maine (l-am rugat sa mearga la un notar sau avocat si sa imparta firma pe ambele nume), pentru ca am muncit la firma lui, acasa, l-am ajutat cu bani si bani imprumutati de la fratele meu, ajutor din partea familiei mele, a inceput relatia sa se destrame. Locuiesc in casa lui si a mamei lui. In casa binenteles ca s-au facut investitii.Mama lui nu sta cu noi deoarece s-a recasatorit.( Ar fi un roman de spus). In timc ce realtia se destrama si nu ma intelegeam cu el, cand de fapt a inceput sa dea in mine. Fata mea la trei ani si jumatate mi-a spus ca tatal ei i-a umblat jos cu degetul. Stiind ca el a schimbat-o de cand era mica, totusi rasarise in sufletul meu neincrederea. Am discutat cu el si l-am crezut, ca nu ar face el nimic.( cum ar face el asa ceva propriului copil). Cand i-a mai aparut roseata jos si i-a imi spunea ca tati i-a facut buba, scandalurile erau si mai mari si pe fondul banilor ( el isi ducea banii la firma, eu cheltuiam in casa, ce mai platea din cand in cand intretinerea si doar unele din ele, eu am fost proasta ca l-am lasat pe el sa se duca singura sa plateasca{sa fie vazut?}, in loc sa ma duc eu cu banii mei). L-am tocat la cap sa mergem la un doctor ginecolog, am fost si doctorita a zis ca nu este penetrata si mi-a dat o reteta doar pentru spalaturi. El a fost si a platit consultatia. Acum spune ca el a vrut sa mergem.
Am fost si la o avocata si i-am explicat situatia mi-a spus ca nu se poate demonstra nimic.
Lui i-am spus ca daca nu pot sa-l bag eu la puscarie , oricum o sa-l bage fata lui cand o sa fie mare si o sa-si dea seama ce s-a intamplat.
Certurile au escaladat, cand fata era cu mine in concediu nu avea culme nici o roseata, si in concediu nu pot sa spun ca puteam s-o spal des. In schim cand ma intorceam acasa si ii faceam baie, dupa 2 zile era rosie si chilotul murdar ca si cum era purtat o sapamana fara sa il fi schimbat. Binenteles ca ne ceratm si el a inceput sa-mi dea in cap. Am fost odata la politie si la spital la urgenta, mi-am retras plangerea,el s-a dus acolo si a zis ca nu este adevarat ca a dat in mine.N-am facut nimic si mi-am dat seama ca nu pot sa demonstrez decat daca intradevar ma baga in spital si nici atunci????
De cand am inceput sa ne certam a inceput sa doarma cu fata, ii spuneam ca nu este in regula , ca un copil doarme singur sau cu mine. El imi spunea ca este normal si daca copilul vrea. Eu ma gandeam ca ar fi normal daca copilul nu mi-ar fi spus ca tatal ei umbla jos.Binenteles cand i-am zis ca il fac vedeta la tv, pentru ca nu pot sa demonstrez pe la avocati nimic, pe ascuns a depus actele de divort, cand am plecat in concediu la mama acasa. Nu stiu cum sa procedez si daca ar fi bine sa a par la o emisiune tv? Stiu ca nu ar fi bine nici pentru mine si nici pentru copil. Daca divortez si el are dreptul la vizita si s-o ia in vacante , nu ar fi rau pentru copil. Am fost si la pshihiatru ca sa ii explic situatia si doamna imi spunea ca poate sotul nu a umblat???? si daca a umblat???, inseamna ca sunt eu nebuna si pedofilul sanatos. S-au sa astept s-o pennetreze si sa mi se dea dreptate??? s-au acest lucru nu este deja inuman. si culmea acum cand dorame cu mine si ne certam si m-ai des ca il urmaresc , culmea nu mai are nici o roseata pe care nu am tratat-o cu nimic doar cu apa si sapun cu ph neutru. daca era de la altceva stiam si eu ca trece numai cu tratament. Va rog sa ma ajutati .
O alta intrebare in cazul meu ar fi mai eficient o emisiune tv sau un proces.Binenteles ca astazi pe la 9:15 si 9:30 a dat in mine si mi-a dat si in cap
Cel mai recent răspuns: V N , utilizator 16:35, 19 Septembrie 2009
In primul rand in interesul copilului si a Dvs. ar trebui sa plecati din locuinta comuna. Va propun sa scoateti un certificat medico-legal pentru copilul si Dvs. si sa faceti plangere penala cat mai curand pe baza certificatelor si, daca puteti, sa aduceti si martori. Bineinteles va propun sa intentati si divortul (veti avea nevoie de martori).

Emisiunile de TV sunt facute pentru ca publicul sa se distreze -- ele nu au valoare juridice si nu sunt facute pentru a reprezenta adevarul. Situatia Dvs. NU este o distractie, deci uitati de TV.
nu va sfatuiesc sa apelati la o televiziune deorece fetita creste si o sa-i fie rusine de ce se o sa se afle...asa ca mergeti si adresati-sa protectiei copilului si apoi politiei. daca se dovedeste ca tatal este vinovat, in cazul divortului nici sa nu va faceti griji ca tatal ar avea dreptul sa o viziteze prea mult.
evident ca instanta va lua in calcul situatia.

unui asemenea parinte nu poti sa-i dai copilul cate 2 saptamani in vacanta de vara sau 2 zile pe luna...va dati seama ca instanta va lua in calcul ca acest tata este un real pericol pentru fiica lui.

adresati-va unui avocat din orasul dvs.

succes

av.m.vasilescu
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
Actele de divort le-a depus el, pe ascun in iulie. M-ai mult vrea sa demonstreze ca eu sunt cea nesanatoasa. Martori nu am decat ce de la serviciu care nu au stiut decat ce le-am spus eu, de problema copilului am vorbit doar in cadrul prietenilor de familie , care din pacate sunt prietenii lui. Eu sunt din alt oras si in urma casatoriei, practic m-am mutat la el. Si atunci am inceput sa descopar multe. Nici un doctor ginecoloc nu ar da certificat doar pentru ca a fecat-o cu degetul. Martorii : d-na doctora, d-na avocata si d-na pshihiatra , oare chiar ar depune pentru mine ceva favorabil????? eu zic este o situatie mult mai complicata. Si din cate mi-a spus cred ca ar vrea sa demonstreze ca eu sunt ... nebuna???? macar la tv, oamenii ar stii de cine sa se fereasca si ar arata adevarata fata,si poate ar fi bine sa-l pot pune la poligraf.A mai fost ceva la care m-am gandit si mi-a sugerat si pshihiatra, dar cred ca este prea tarziu si am facut prostia sa-i spun unei persoane care am crezut ca este prietena mea, dar cred ca s-a dovedit contrariul. iar ca sa va mai distrez sa va povestesc putin viata mea. Dupa ce m-am casatorit , am descoperit ca nu avea intretinerea neplatita pe cam 10 luni, nunta a facut-o el, n-am vazut nici un ban de la nunta si nu l-am intrebat ce a facut cu ei, nu m-au interesat si ma-i mult a zis ca avem datorii la un domn. Eu sunt inginera ,despre el am descoperit tarziu cand am vrut sa-l ajut sa se angajeze pe o platforma maritima , el a terminat o facultate neacreditata Hyperion in Pitesti si nu mi-a spus de fapt era fara studii superioare si totusi in cartea de munca fusese angajat ca si cum avea studii superioare. Binenteles ca ne-am certat si plus ca l-am trimis sa mearga pe la facultate in Bucuresti unde era o parte acreditata??/, plus ca si dupa cartea de munca l-am trimis tot eu dupa ea.
sa revin, cand m-am casatorit avea o firma cu sediul in apartament, practic avea 2 calculatoare proaste, doua monitoare si o imprimanta. L-am ajutat la firma lui, cand am muncit peste program pana aproape de varsat de 1 an al ficei mele, cand m-am oprit cand de fapt am vazut ca totul se duce intr-un sens. Am muncit in casa, ca nu poate sa spuna ca la spalat si frecat , gatit le-a factut el pe toate. Am muncit la firma lui, am vorbit cu fratele meu sa ne imprumute cu bani de avans -2100 euro sa ne luam masina+ 2000 lei CAR -ul meu, 1000 lei de la mama mea si 1500 de la soacra dar de fapt isi lua dacia veche inapoi care era a lor. Masina si-a luat-o dar pe firma lui, fratele meu s-a suparat. Am dovada ca banii s-au transmis de afara in tara. Fratele meu muncind in Spania.
Binenteles ca multe lucruri luate in casa , el le-a scazut pe firma, plus ca i-am dat bani sa isi ea ce mai avea nevoie. Fratele meu si familia mea ia trimis imbracaminte, incaltaminte, etc..... De asemenea mi-a trimis si mie multe lucruri: fier de calcat, robot de bucatarie, etc (f. multe nu le mai insir).
Sora lui care era in SUA de mult (casatorita cu un profesor universitar), la casatorie ne-a adus o oala de inox de 3 litri si atat. Cel mult ne-am distrat cu colegii de la serviciu care au ras, nu am avut pretentia la ceva dar s-au mirat toti. Relatiile lui din familie erau ciudate, sora lui nu vorbea cu el, acum cred ca vorbesc, din jurnalul lasat pe acasa am aflat ca fugise de acasa si scria ca ii este scarba de familia ei ( eu doar le-am citit).
va spun aceste lucruri ca imi spune ca in familia mea sunt nebuni.Mi se pare altfel, ca in familia lui au fost probleme, m-ai ales ca el m-a mintit tot timpul.
Fratele meu imi trimisese, printre altele: un monitor LCD, un I-pod,boxe pentru calculator , telefon. cand i s-a stricat telefonul i l-am dat , cand ne-am certat i l-am cerut inapoi, mi l-a dat dar pe urma l-a luat fara voia mea. Monitorul si restul le-a luat la firma fara voia mea.
In trecut cand relatiile mele erau bune cu el si am vazut ca nu ii merge firma , l-am rugat pe fratele meu sa cumpere pe banii lui si sa-i dam banii inapoi, o camera de filmat. Binenteles ca l-a trimis si astfel l-am ajutat pe el sa faca bani la nunti. El sigur nu cred ca a taiat vreo chitanta pentru nuntile filmate.
Vazand ca toate merg intr-un sens am zis ca sa ma opresc din ajutat si sa vad si de viata mea. mai ales ca mi-a zis ca m-a plimbat cu masina. lui. Si eu i-am raspuns ca ce vroia el sa umble cu masina si eu pe jos ca catelul??? Si unde m-a plimbat ??? ca in 8 ani de zile nu m-a dus la restaurant , nu m-a plimbat prin tara si nu am facut nici un concediu. Eu mergand la mama acasa, unde de fapt a venit si el, si l-a fratele meu in strainatate . unde nu am vrut eu sa-l mai iau mai ales ca in afara biletelor platite de mine din CAR , fratele meu a suportat toate cheltuielile de acolo.
In urma cu doi ani , mi-am luat o masina cu avans 2000 euro tot de la fratele meu si restul de la banca- credit nevoi personale pe 10 ani de zile (m-ai ales ca cu masina lui nu m-ai vreoia sa ma plimbe????), cu greu dupa o cearta mi-a dat si el sotul meu 2000 lei- la care i-am spus ca se anuleaza cu CAR-ul meu care il dadusem cand si-a luat masina.
De doi ani imi platesc la masina tot- rate, casco , asigurari. Daca inainte mi se duceau toti banii in casa, dupa ce mi-am luat masina am platit ratele de la credit, asigurari, casco, gradinita ficei mele, telefonul romtelecom, imbracamintea ficei mele, mancarea+ bonurile de masa, am mai platit si tv, internet din cand in cand s-au altele l-a care zicea el ca nu ne ajung banii. Doar in ultimile 2 ani a platit el strict intretinerea, gazele si lumina si ceva pe acolo care se numea mancare(bere, dulciuri pentru copil, jucarii???)
A fost o perioada cand m-am angata si la cel de-al doilea loc de munca, de acolo mi s-au strans pe card salariul. el mi-a reprosat ca mi-am pus bani deoparte, pentru ca veam bani m-am inscris anul trecut la master. cand a avut el nevoie de ajutor i l-am dat si l-a dat si familia mea. cand a fost vorba de ajutor nu m-a ajutat nici cu treaba in casa eu daca nu aveam timp sa spal vasele , stateau gramada si daca spala niste vase imi reprosa ca nu m-ai fac nimic in casa( si cred ca asa zicea si pe la prieteni- dar nu spunea el cum doarmea pna la 10-12 si se distra filmand nunti cateodata. Dar nu zicea ca eu dimineata plec la serviciu si dupa amiaza merg la cursuri. el spune ca in casa femeile sunt obligate sa faca tot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????
Pot spune ca omul acesta m-a nenorocit cu n....... lui si a profitat din plin. Si daca a profitat si de fata mea, nu stiu cred ca ar merita mai multe.
La divort cu partaj , tot eu am de pierdut. Nu stiu cum s-ar face dreptate
Dv aveati un loc de munca atunci cand i-ati cerut lui sa „imparta” firma – deci, cam aveati „siguranta zilei de maine”. Azi, dupa-amiaza mergeti la cursuri. Copilul e la o gradinita cu program saptamanal?

Psihologul, doctorul, avocatul nu au ce sa declare in favoarea dv deoarece stiu doar ce le-ati spus dv. Iritatii pot exista si din alte cauze – daca cititi carti de specialitate (sau discutati serios cu un psiholog pediatru) puteti afla despre chestiuni pe care copiii obisnuiesc sa le faca... – rar, dar unii le fac.

Cum s-a facut inteles acel copil de trei ani care isi acuza tatal de agresiune? A putut psihologul demonstra acest fapt? Ati anuntat pe cei de la autoritatea tutelara? Ati reclamat atunci aceasta? Acum, copilul are varsta de 5 ani. Daca erati sigura ca v-ati maritat cu un pervers trebuia sa cereti dv divortul, in urma cu 2 ani... cand copilul s-a plans ca tata face...

Ce veti putea demonstra la TV din ceea ce nu puteti demonstra in alta parte? Veti demonstra ca va puteti face copilul de ras. La TV va vor primi – pt ca au nevoie de raiting... Dar merita sa ii faceti copilului asa ceva? Emisiunile TV nu sunt solutia – decat daca vreti sa fiti aratata cu degetul pe strada si copilul marginalizat, la gradinita si nu numai...

Divortul e solutia. El a introdus cererea... Daca a facut-o „pe ascuns” cum ati aflat si ce ati facut?
Daca divortati ar putea sa o ia in vacante; dar daca nu divortati ar fi mai bine pt copil? Pare ca dv nu sunteti de acord sa divortati...

La partaj aveti de pierdut bani... Dar fara divort ati putea pierde mai mult, prin suferinta copilului. La partaj puteti dovedi ca si dv aveti contributii financiare in acea casa, dar nu prea aveti sansa de a obtine cota-parte din aceasta.
In asemenea chestiuni nu prea inteleg ce dreptate s-ar putea face... In discutie este – din cate sugerati – siguranta copilului, dar referindu-va la pierderi materiale... nu prea mai e clar ce doriti.
Linistea si sanatatea dvs. si a fetitei nu are valoare in bani. Cred ca asta e primul lucru la care trebuie sa va ganditi......

Alte discuții în legătură

Sotie mincinoasa,o fetita la mijloc,un divort murdar alecsandru razvan alecsandru razvan Va salut pe toti!...ma bucur ca exista un astfel de site care sa ajute persoanele care nu stiu cum sa procedeze in anumite situatii..eu sunt una dintre acele ... (vezi toată discuția)
Despre divort si drepturi. tundyuta tundyuta Buna ziua ! As dori si eu niste sfaturi pt fratele meu , care a intentat divort. Motivele sunt multe, dar pe scurt va spun cum stau lucrurile. Draga lui sotie ... (vezi toată discuția)
Nelamurire legata de divort singer singer suntem sot si sotie casatorit intr-o tara a Uniunii Europene.In Romania suntem eu dintr-un oras,el din alt oras.Dupa ce ne vom intoarce acasa definitiv,in caz ... (vezi toată discuția)