avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Actele contabile la vanzarea unei firme?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Actele contabile la vanzarea unei firme?

Buna ziua tuturor!

Sunt unic asociat si administrator intr-o firma (SRL). E o firma mica cu 1 angajat, activitate restransa, cifra de afaceri mica, etc.
Am decis sa o vand. De tranzactie se ocupa o firma de specialitate.
Neclaritatile mele sunt cauzate de ceea ce urmeaza dupa si anume predarea documentelor, etc.
Care este procedura? Ce documente contabile sunt obligat sa predau ? Ce documente pot retine ? Ce masuri de siguranta sa-mi iau ca sa nu ma trezesc ca in firma apar ulterior alte cifre?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: L Pro , utilizator 19:07, 14 Februarie 2017
Predati actele contabile cu proces verbal de predare -primire .Predati active si pasive conform ultimei balante de verificare ,din perioada dvs.Solicitati de la ANAF certificat de atestare fiscala pentru cesiunea de parti sociale care atesta ca aveti sau nu datorii la fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale firma BogdanChirovan BogdanChirovan Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine ce rseponsabilitate mai am, daca in anul 2007 am cesionat partile sociale ale unei firme si in urma unui control facut in ... (vezi toată discuția)
Obiecte de inventar firma care s-a vandut catadiac catadiac Am vandut o firma prin sistemul de suplimentare de capital si m-am retras ramanand cumparatorul asociat unic. Firma era infiintata de 2 ani si a avut ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme badrealy badrealy Buna ziua ! Am cesionat de curand un Srl al carui unic asociat am fost eu, prin contract de cesiune in care cendentul \"spune \" ca a primit azi data ... (vezi toată discuția)