avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebare

Exista obligatia agentului constatator de la politie de a arata care sunt obiectiunile mele fata de consta-tarea faptei? Daca da .. unde anume scrie ? Care sunt consecintele?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 11:13, 10 Septembrie 2009
Da, sunt chiar 2 texte care vizeaza acest aspect:

ORDONANTA nr. 2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contraventiilor
(7)În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
(la data 05-dec-2007 Art. 16, alin. (7) din capitolul II a fost reglementat de Decizia XXII/2007 )

Potrivit art.180 (5) din regulamentul din 4 octombrie 2006 de aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
(5)În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile trebuie consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sancti-unea nulitatii procesului-verbal.

Sanctiunea este nulitatea absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda gresita corinacond corinacond Buna ziua Avem o amenda de 10000 de la ITM pt neclaritate revisal la angajat. Avem sanse sa castigam in instanta daca pe procesul verbal este trecut ... (vezi toată discuția)
Când poate fi anulat un proces verbal de contravenție încheiat de un agent al poliției rutiere? c0sminvl c0sminvl Buna seara,am si eu nevoie de cateva informatii: 1.Faptul ca agentul nu mi-a precizat si nu mi-a spus sa scriu sau sa nu scriu daca am mentiuni poate duce la ... (vezi toată discuția)
Nulitatea procesului verbal de constatare a contraventiei Jonny93 Jonny93 Va rog sa-mi spuneti daca lipsa mentiunii obiectiunilor contravenientului in procesul verbal de constatare a contraventiei duce la anularea acestuia ... (vezi toată discuția)