avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Trascriere act de casatorie si nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Trascriere act de casatorie si nastere

Buna ziua,

Am o problema si as dori sa vad daca poate cineva sa ma ajute.
Vreau sa trascriu in Bucuresti actul de casatorie si de nastere ale copiilor. Sunt casatorit in Africa de Sud si am doi copii.
Aici la consulat mi sa spus ca e mai usor si mai rapid ca transcrierea sa se faca in Romania.
Daca stiti cumva cam cat ar dura sa se faca trascrierea, daca exista o cale mai rapida chiar daca costa mai mult si daca exista vreo companie care se ocupa cu asa ceva si cam cat ar dura.
Am cam vreo 40 de zile la dispozitie si am toate actele necesare si apostilate. Doar sa le trascriu si autentificat la notar care nu dureaza decat maxim 3 zile.
Va rog sa ma ajutati daca se poate.
Cel mai recent răspuns: Mihai Kovacs , utilizator 17:43, 11 Februarie 2017
Buna ziua ,

Transcrierea se face la serviciul de Stare Civila si poate dura pana la 30 de zile !
Multumesc mult de tot.
Stiti cumva daca exista vreun regim de urgenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate de stare civila, transcriere Dia85d Dia85d Buna seara..As dori sa stiu ce trebuie sa fac in Romania si de ce am nevoie pentru transcrierea certificatului de casatorie si de nastere? Este neaparat sa pun ... (vezi toată discuția)
Este posibila inregistrarea casatoriei din strainatate in romania de catre unul din soti? oonuta oonuta buna.eu m-am casatorit in italia in decembrie 2009,iar in iulie 2010 ne-am certat iar eu am revenit in Romania.nu am de la sot nici un document nici ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)