avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil, probleme dupa programul de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil, probleme dupa programul de vizita

Am avut o relatie cu un barbat si avem un copil impreuna. Dupa cativa ani ne-am despartit. El nu s-a mai interesat deloc de copil.Copilul are 12 ani.A cum cativa ani l-am dat in judecata pt pensie alimentara.De un an a inceput sa vrea sa se apropie de copil ,nu i-am negat acest lucru. Weekendul trecut inainte de vacanta a fost la el. Saptamana aceasta in care a fost in vacanta la fel a cerut fata sa se duca la el si de doua zile copilul spune ca nu mai vrea sa vina casa la mine ca ea vrea sa ramana la taicasu si au ales deja si scoala la care se va transfera. Ce pot face sa imi iau copilul inapoi. Daca el are dosar penal pt ca nu a platit pensie alimentara multi ani are dreptu sa tina copilu la el?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2017
mamicadisperata, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:15, 13 Februarie 2017
La dvs. sunt mai multe probleme.
În primul rând, nu ştiu dacă există vreo sentinţă care stabileşte că fata vă este încredinţată sau că aveţi autoritate unică sau autoritate părintească comună şi dacă domiciliul fetei este la domiciliul dumneavoastră. Dacă nu aveţi o sentinţă de acest gen, tata şi mama au drepturi egale asupra copilului, indiferent dacă tatăl nu s-a ocupat 12 ani de copil.
Tatăl nu poate să schimbe şcoala copilului, fără acordul dvs. Acum, fata e mare, ar fi interesant de aflat CU CE a convins-o tatăl să nu se mai întoarcă acasă. Este o vârstă dificilă pentru fată, aş spune chiar periculoasă; cereţi ajutorul DGASPC.
locuiti in acelasi oras cu tatal fetei?
Daca aveti hotarare judecatoreasca puneti in executare hotararea.

La executare se va putea observa ce s-a intamplat.

Situatia poate sa fie mai complicata decat pare dar e posibil sa o puteti rezolva destul de usor daca copilul vrea asa ca are anumite avantaje provizorii de la tata.
Dar...procedati la executarea silita urgent...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva vs custodie comuna adry2276 adry2276 Buna ziua.Vreau sa inaintez actele de divort si sa cer custodia exclusiva.Sunt angajata in Romania cu delegatie in Germania ca si ingrijitoare si am copilul de ... (vezi toată discuția)
Tata disparut catapinti catapinti Buna ziua! sunt divortata de cativa ani si am copil minor caruia tatal biologic nu ii plateste pensie alimentara.De ani buni nu stim nimic de el,a plecat in ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civilia cipriluca30 cipriluca30 buna ziua,sora mea a castigat custodia copilului cu fostu concubin,,,are la mana hotararea prin care se stabileste locuinta minorului la mama,dar fostul ... (vezi toată discuția)