avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie din Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din Italia

Buna seara!
Bunica mea a muncit in Italia timp de 3 ani si 4 luni cu acte,platindu-si contributiile catre statul italian. A beneficiat si de somaj.
Ea este pensionata in Romania de inainte sa lucreze in Italia.
Întrebarea mea este daca ea ar putea beneficia de recalcularea pensiei luandu-i-se in considerare si aceasta perioada de munca din Italia?
A intrebat in Italia la casa lor de pensii si cei de acolo au trimis-o in Romania,spunandu-i ca exista un acord semnat intre statele membre UE conform caruia ea beneficiaza si de acesti ani la pensie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:42, 11 Februarie 2017
Pentru deschiderea dreptului la pensie beneficiaza de acesti ani (i se pun ca vechime), dar fiecare stat plateste pt anii lucrati in statul respectiv ( dupa legea fiecarui stat) Luati legatura cu cei de la casa de pensii - compartimentul de pensii internationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poti sa primesti pensie internationala POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am gasit astazi un articol care dupa numarul mare de discutii deschise pe aceasta tema, cred ca va interesa pe multi concetateni. Redau acest articol in ... (vezi toată discuția)
Paște fericit!! as dori sa știu dacă o persoana care a lucrat ... Sanda Nicolăescu 52 Sanda Nicolăescu 52 Paște fericit!! As dori sa știu dacă o persoana care a lucrat în România în perioada 1969-1977,cu o vechime de 7 ani și 6 luni, apoi prin căsătorie ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza anii lucrati in strainatate? yaherra yaherra Eu lucrez in italia cu contract de munca,si as vrea sa stiu ,la pensionare,cum se calculeaza acesti ani, ce procent se da,daca aici salarul meu e de 800 ... (vezi toată discuția)