Sunt casatorita de 3 ani. Nu mai suntem la prima tinerete. Din nefericire sotul meu consuma zilnic alcool si pe fondul acestui consum exagerat de alcool exista in permanenta certuri. De nenumarate ori ma agreseaza verbal si nu numai. Nu exista martori deoarece nu are voie sa vina nimeni in casa, doar cu programare prealabila. Apartamentul in care locuim este un bun propriu al sotului meu, eu nu am aici doar obiectele mele personale. Ca atare nu am nici un cuvant de spus pentru ca sunt data afara pe usa daca incerc sa spun ceva, ca apoi sa fiu acuzata de parasire de domiciliu. Nu exista martori, iar el nu recunoaste niciodata nimic si imi spune ca eu fabulez si nimic nu este adevarat. Este incredibil. Din disperare, mi-am permis sa fac cateva inregistrari pe telefonul mobil tocmai pentru faptul ca el neaga totul. Nu stiu daca imi pot folosi la ceva aceste inregistrari, dar ele spun ceva despre o persoana care in fatza altora se comporta altfel.
In urma cu un an am ramas fara serviciu, iar de atunci totul s-a agravat pentru ca eu nu aduc bani in casa, doar alocatia de somaj. A inceput sa-si incuie portofelul in masina ca eu sa nu fiu tentata sa "fur" ca sa cumpar ce trebuie in casa pentru prepararea hranei,curatenie etc. si ca sa fiu nevoita sa "cersesc" 2 lei pentru paine. E umilitor si sufar foarte mult din cauza asta. Jignirile si umilintele nu se opresc aici. De nenumarate ori am incercat sa discut cu el, dar nu-mi permite sa spun nimic pentru ca eu sunt un nimeni daca am ramas fara servici. Si chiar si cand am avut serviciu, venitul meu era mult mai mic decat al lui. Am preferat sa tac ca sa aplenez situatiile conflictuale. Nimeni nu poate confirma sau infirma toate acestea pentru ca el bea doar dupa orele de serviciu. In societate, pozeaza ca o persoana respectabila si nimeni nu poate banui macar dualitatea comportamentului lui. Suntem doi oameni maturi(cu regret si jena spun ca si intelectuali) Trebuie sa mai spun ca si primul lui mariaj s-a destramat tot din acelasi motiv - consumul de alcool. Nu am stiut, mie mi-a spus altceva. Imi este extraordinar de greu. Am incercat totul ca sa compensez faptul ca eu nu am un venit, iar acum imi spune ca vrea sa divorteze si daca am ceva de spus sa spun avocatului lui pentru ca el cu mine nu are ce discuta. Sunt in imposibilitate financiara de a-mi angaja si eu un avocat si nu stiu ce drepturi am ca sotie determinata prin comportamentul sotului ei sa paraseasca domiciliul conjugal (bun propriu al sotului meu).Sunt in somaj si el acum ma pune in fata unui divort stiind ca sunt intr-o situatie dificila. M-am straduit sa fac totul doar sa fie bine, dar si purtarea mea de grija fata de el l-a deranjat.
Ce pot face ? Va rog din suflet dati-mi un sfat !
La medic nu-l pot duce, desi ar avea mare nevoie.
Serviciu nu-mi gasesc desi am incercat.
Nu imi pot permite un avocat si nu stiu la ce mi-ar folosi pentru ca eu nu am nimic sa iau de la el in cazul divortului
El isi poate permite si 2 avocati pentru ca dispune financiar, nu stiu la ce folosesc, de cine sa-l apere?
Va rog mult de tot, dati-mi un sfat. Va asigur ca mi-e tare jena pentru o astfel de situatie, dar daca am scris aici. inseamna ca sunt intr-adevar disperata si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc mult.
Pe codul familiei va intemeiati, sotii sunt datori sa se intretina reciproc. Asta inseamna si locuinta.
Daca ati facut imbunatatiri considerabila in locuinta in timpul casniciei, puteti cere partea dv. (termopane, centrala etc.), insa din cele relatate imi pare ca e cam mare bataie de cap pentru niste banuti putini.
De ce nu plecati la fiica inca de acum? Va primeste? Lasati-l in plata domnului.