avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu stiu ce sa mai fac....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu stiu ce sa mai fac....

Nu stiu daca am scris in topul care trb dar va rog ajutati-ma :(.este vorba de tatal meu...care nu stiu daca ii mai pot spune asa.....Este dependent de alcool ! Sta o luna in care nu bea,iar cand incepe nu se mai opreste 3 luni ,situatie in care scandalurile,amenintari ca se omoara ,pune foc la casa,sunt zilnice.Acum a inceput sa ia nitrazepam si sa bea!!!drog in toata regula!vreau sa stiu daca pot sa il duc cu forta la dezalcoolizare...?!Am acest drept? Credeti-ma nu doresc la nimeni viata asta...:(( !Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 06:40, 28 Februarie 2010
Trista povestea ta Costin, insa nu dispera intotdeauna exista o rezolvare.Avand in vedere situatia expusa opinia mea este ca da, ai acest drept avand in vedere este vorba de viata lui si totodata de a ta si cum descendentul este dator sa ingrijeasca de parintele lui as spune ca este chiar de datoria ta. Singura problema este sa isi reusesti sa il convingi atunci cand este treaz ca este in intersul lui sa accepte aceasta varianta.Si cum cred ca esti un fiu responsabil , eu cred ca vei reusi.
Intr-adevar ,trista poveste,dar destul de repetabila in anumite paturi ale societatii noastre.
Nu aveti cum sa procedati cu forta,puteti sa il connvingeti cand este treaz,chiar cu ajutorul uneor persoane cu influenta din familie sau al unor oameni care ii sunt dragi si care ar putea insemna ceva pentru el ca este bine pentru el,cat si pentru familie sa urmeze un tratament spitalicesc pentru a renunta la aceasta dependenta.
Mult succes !
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Nu aveti un ''drept'' in sensul in care legea sa vi-l ofere insa il puteti interna in spital in momentul in care dvs. si familia estimati ca viata lui este in pericol. Un consum prelungit de alcool poate conduce catre o faza apropiata de coma si atunci nimeni nu se opune unei internari. Daca este agresiv si ameninta cu acte de violenta nu asteptati sa treaca la fapte, sunati la Politie si se ocupa ei.
Nici un fel de discutie cu el cand e treaz n-are efect. Este aproape inutil efortul. Alcoolicul este insensibil la orice argumente ii puteti prezenta; unii manifesta un sentiment de jena in perioada cand nu consuma si exprima asta prin tacere sau printr-un comportament de mielusel. E paradoxal insa consumul de alcool al unora e incurajat chiar de familie care de rusine, de teama sau mai stu eu din ce alte motive prefera sa faca tot posibilul sa ii acopere lipsurile de la serviciu, uneori sa ii cumpere bautira numai sa nu iasa di casa si sa cada pe undeva etc. Nu ma pronunt in cazul dvs. insa, din pacate, adevarata victima intr-o istorie de genul acesta este familia (femeia, copilul etc.). Tatal dvs. (ca orice dependent) are o problema care il face sa bea. Cititi ce s-a mai scris pe internet pe tema asta si poate veti gasi calea sa il ajutati (vedeti si o excelenta privire asupra fenomenului la [ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal alcoolic, trebuie dus la tratament psihiatric cozsmin2 cozsmin2 Buna seara Nu eu sunt victima insa cel care are probleme este var cu mine ( cel din titlu ) Problema e veche insa acum 3 ani nu se reproducea asa des ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa onoreze datoriile familiei.... rhuna_sara@yahoo.com rhuna_sara@yahoo.com buna ziua, de ceva timp am probleme cu sotul, bea foarte mult, nu-l intereseaza de nimic, are pensie deoarece a fost cadru militar, insa atunci cand ia ... (vezi toată discuția)
Dezalcolizare moranduzza moranduzza Buna ziua! A-si dori sa stiu ce se poate face in privinta unei persoane care este dependenta de alcool si nu recunoaste, dar care a devenit foarte violent atat ... (vezi toată discuția)