avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar minim kinetoterapeut (angajat intr-un spital ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar minim kinetoterapeut (angajat intr-un spital privat) conform noii legi 250/2016

Buna seara.Sunt kinetoterapeut, angajata, pe perioada nedeterminata de peste 5 ani, intr-un spital privat( cu o capacitate de peste 100 paturi), in contract cu CAS.Conform noii grile de salarizare( din cate stiu regasita in legea 250/2016) ce salar minim (legal) ar trebui sa imi acorde?Mi-am intrebat angajatorul daca o data cu cresterea salariilor personalului sanitar, o sa imi mareasca si mie salariul si mi-a spus ca ei sunt privati si ca nu pot sa imi creasca salariul: este adevarat ceea ce mi-au spus?Ce drepturi am ca si angajata la privat, spre deosebire de un kinetoterapeut angajat la stat?
Tin sa mai mentionez ca spitalul are o sectie de medicina fizica si balneologie si sectie de ingrijiri paliative, desfasurandu-mi activitatea de kinetoterapeut in ambele sectii.Cum pot afla ce spor ar trebui sa primesc, unde sa caut, exista vreo lege?
Si o ultima intrebare: exista functia de coordonator al kinetoterapeutilor( sau cel putin de sef, responsabil al intregii echipe de kinetoterapeuti).M-ati putea lamuri daca exista acest post.
Astept cu nerabdare un raspuns.Va multumesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2017
MarcuStefana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 12 Februarie 2017
In sectorul privat, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii .

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nivele de salarizare angajati in functie de studii PetrescuMioara PetrescuMioara Buna ziua, Sunt interesata sa stiu daca angajarea salariatiilor pe nivele de salarizare in functie de pregatirea profesionala (grila de salarizare) este ... (vezi toată discuția)
Salariu bucatar ionutjames ionutjames am si eu o intrebare,daca eu ca bucatar in acte si totu-si lucrez pe post de ospatar am avut salariu de 804 lei si sa majorat la 800lei cam cat ar trebui sa am ... (vezi toată discuția)
Aplicarea coeficientilor de salarizare in privat? dumilor dumilor Buna ziua! Mai este obligatorie aplicarea coeficientilor de salarizare, in privat? De exemplu: un medic stomatolog poate fi angajat cu salariul minim pe ... (vezi toată discuția)