avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nivele de salarizare angajati in functie de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nivele de salarizare angajati in functie de studii

Buna ziua,

Sunt interesata sa stiu daca angajarea salariatiilor pe nivele de salarizare in functie de pregatirea profesionala (grila de salarizare) este reglementata, in principiu daca exista praguri minime de salarizare pentru angajati in functie de studiile acestora - medii sau superioare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: PetrescuMioara , utilizator 10:28, 2 Martie 2017
Pentru sectorul privat:
Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Prin urmare, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii .
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? Adica este obligatoriu conform legii ca un angajat cu studii superioare sa primeasca un ... (vezi toată discuția)
Sistem salarizare sanda2s sanda2s Asa cum este precizat in lege, fiecare angajat este incadrat la un anumit cod COR din care rezulta o ierarhie functionala. Intrebarea este: in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Salariati cu studii superioare Alexandra-Mihaela Alexandra-Mihaela Buna seara, Ce salariu minim trebuie sa aibe un angajat cu studii superioare,dar unul cu studii medii? (vezi toată discuția)