avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

In 20 dec 2016 am facut gresala si m-am urcat băut la volan si am lovit o Masina care era parcata. La analizele de sânge am avut 2 la mie. Va rog daca imi poate spune cineva ce pedeapsa risc si după care cod rutier voi fi judecat. ms
Cel mai recent răspuns: zugoza5 , utilizator 10:36, 25 Decembrie 2017

Pedeapsa pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice care depaseste valoarea de 0,80 g/l in sange, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Va inteleg necazul pentru omul mai bea si sa uite de necaz. Domnia voastra va trebui sa uite de masina, o perioada de timp.

Cu toate acestea, in functie de antecedentele dvs (daca nu exista), conduita personala buna si cooperarea cu organele de ancheta si judiciare, se poate sa obtineti atat reducerea pedepsei la minimul acesteia sau chiar sub minim precum si suspendarea executarii pedepsei .
Cazieru este curat. Eu sunt nelămurit la data cand eu am comis infractiunea ce cod era in vigoare si ce pedepse prevedea.
sasadi a scris:

Cazieru este curat. Eu sunt nelămurit la data cand eu am comis infractiunea ce cod era in vigoare si ce pedepse prevedea.


In vigoare era Codul penal intrat in vigoare la 1 februarie 2014.

Pedeapsa este aceeasi in 2014, 2016 si in prezent:


Art. 336: Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1)Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(la data 28-mai-2014 Art. 336, alin. (1) din partea II, titlul VII, capitolul II a se vedea referinte de aplicare din Decizia 3/2014 )
*) Curtea Constituţională admite excepţia de neconstituţionalitate şi constată că sintagma "la momentul prelevării mostrelor biologice" din cuprinsul dispoziţiilor art. 336 alin. (1) este neconstituţională.
(la data 27-ian-2015 Art. 336, alin. (1) din partea II, titlul VII, capitolul II atacat de (exceptie admisa) Actul din Decizia 732/2014 )
(3)Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Daca fapta este incadrata la art. 336 alin. (1) si tineti cont de sfaturile de mai sus, poate scapati cu o amenda.
Da da. Am înțeles. Multumesc.
Pot fi acuzat si de distrugere din culpa pentru ca am lovit masina parcata?

Editat de moderator simonette12- motiv.pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu veti fi acuzat, dar se va tine cont la individualizarea pedepsei cand va fi stabilita durata si cuantumul pedepsei.
Avand in vederea gradul de pericol social concret al faptei, dedus din împrejurările comiterii acesteia, respectiv valoarea foarte mare a alcoolemiei precum si producerea unui accident, personal nu cred sa se dispuna amenda penala sau amanarea aplicarii pedepsei, opinez catre o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere si posibil interzicerea dreptului de a conduce pe durata termenului de supraveghere.

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)
Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)
Condus autoturismul sub influenta alccool fekete terez fekete terez Buna ziua Ce pedeapsa primeste daca au iesit 1,5 alcoolism in sange condus o autoturisme. Multumesc (vezi toată discuția)