sasadi a scris:
Cazieru este curat. Eu sunt nelămurit la data cand eu am comis infractiunea ce cod era in vigoare si ce pedepse prevedea.
In vigoare era Codul penal intrat in vigoare la 1 februarie 2014.
Pedeapsa este aceeasi in 2014, 2016 si in prezent:
Art. 336: Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1)Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu
închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(la data 28-mai-2014 Art. 336, alin. (1) din partea II, titlul VII, capitolul II a se vedea referinte de aplicare din Decizia 3/2014 )
*) Curtea Constituţională admite excepţia de neconstituţionalitate şi constată că sintagma "la momentul prelevării mostrelor biologice" din cuprinsul dispoziţiilor art. 336 alin. (1) este neconstituţională.
(la data 27-ian-2015 Art. 336, alin. (1) din partea II, titlul VII, capitolul II atacat de (exceptie admisa) Actul din Decizia 732/2014 )
(3)Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este
închisoarea de la 2 la 7 ani.
Daca fapta este incadrata la art. 336 alin. (1) si tineti cont de sfaturile de mai sus, poate scapati cu o amenda.