avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

In 20 dec 2016 am facut gresala si m-am urcat băut la volan si am lovit o Masina care era parcata. La analizele de sânge am avut 2 la mie. Va rog daca imi poate spune cineva ce pedeapsa risc si după care cod rutier voi fi judecat. ms
Cel mai recent răspuns: zugoza5 , utilizator 10:36, 25 Decembrie 2017
Din December 2016 de cand am comis Infracțiunea nu am fost chemat pentru declarații. Vreau sa Menționez ca eu am lucrat ca Sofer profesionit in toți acești ani si alta meserie nu am. Mi-am găsit ceva de munca in Spania pe bani mai mulți ca in Romania pentru a-mi întreținere cei doi copii minori. Aici in Ro decant mia fost luat permisu o duc tot mai rau. Daca plec din tara la lucru in Spania e considerat ca am fugit?mentionez ca am angajat un avocat de la noi din oras care sa ma reprezinte.
Nu aveti interdictia de a parasi tara din cate inteleg, puteti pleaca, dar ar trebui inainte sa va rezolvati problemele, vorbiti cu avocatul angajat sa va explice.
Uzati de procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapt ce v-a fost imputata, in conformitate cu rechizitoriul intocmit.

Limitele de pedepasa prevazute de lege vor fi reduse cu 1/ 3, in conformitate cu articolul 396, alineatul 10 din CODUL DE PROCEDURA PENALA.

Pana la citirea actului de sesizare, inculpatul are posibilitatea de a recunoaste fapta de care a fost acuzat.

Instanta de judecata va avea in vedere criteriile generale de individualizare a pedepsei, in conformitate cu articolul 74 din Codul penal.

Asadar, la dozarea pedepsei, in vederea determinarii cuantumului pedepsei aplicate, instanta de judecata va avea in vedere conduita postinfractionala manifestata, urmarea imediata a infractiunii, scopul savarsirii faptei, precum si circumstantele atenuante pe care le prezinta inculpatul.

Asadar, instanta de judecata,in vederea unei juste individualizari a pedepsei, va tine seama de inscrisurile in circumstantiere, depuse de inculpat, de unde se contureaza profilul social al inculpatului.

Instanta de fond va avea in vedere faptul ca sunteti infractor primar, la primul conflict cu legea penala, putand dispune amanarea aplicarii pedepsei(articolul 83 din CODUL PENAL ), ori suspendarea sub supraveghere ( articolul 91 din CODUL PENALA ), ca modalitati de individualizare a pedepsei.

In ambele modalitati , se va preciza un termen de supraveghere, dumneavoastra avand de indeplinit anumite obligatii si masuri de supaveghere.

Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.

Asadar, din institutia amanarii aplicarii pedepsei nu rezulta interdictii si decaderi ce rezulta dintr-o condamnare.

In acest caz, permisul de conducere nu este anulat.

Suspendarea sub supraveghere reprezinta o forma de condamnare, pedeapsa cu inchisoarea fiind suspendata.

Permisul e anulat, redobandirea se face intr-un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Succes.

ceva vesti noi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)
Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)
Condus autoturismul sub influenta alccool fekete terez fekete terez Buna ziua Ce pedeapsa primeste daca au iesit 1,5 alcoolism in sange condus o autoturisme. Multumesc (vezi toată discuția)