avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit venituri din jocuri de noroc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit venituri din jocuri de noroc

Buna. Sunt o microintreprindere platitoare de impozit pe venit. In mai 2009 am incheiat un contract de inchiriere spatiu cu o sc pentru expoatarea unor masini de jocuri de noroc. Lunar din incasarile de la masini pe baza Situatiei incasarilor lunare societatea organizatoare si detinatoare a masinilor imi da 40% din aceste incasari, venituri pe care tai chitanta. Intrebarea mea este , in evidenta mea contabila, aceste venituri se impoziteaza cu 3% sau cu 5% . Mentionez ca activitatea mea principala este restautant. Ce alte obligatii mai am vizavi de aceste venituri ?
Cel mai recent răspuns: serbanramona82 , utilizator 13:25, 24 Mai 2012
Aceste venituri intra la impozitul cu 3% .Firma care v-a inchiriat plateste taxa pentru jocurile de noroc.
Avand in vedere ca primesti 40% din incasari contractul incheiat intre voi e mai degraba de asociere decat de inchiriere. Premiile cine le plateste? Le suporta integral proprietarul masinilor sau le impartiti in proportia 60%/40%?

Toate aceste aspecte conteaza, pentru ca daca esti asociat platesti 5% pentru aceste venituri.
Premiile sunt suportate de proprietarul masinilor. nu exista contract de asociere
In acest caz, intr-adevar, se plateste 3% din venituri.

Si, apropo, nu este suficienta chitanta; este necesar sa emiti si factura pentru chirie.
Intrucat ati pus spatiul la dispozitie, l-ati inchiriat, aveti incheiat contract de inchiriere, platiti 3% asupra veniturilor din chirii. Aveti grija sa aveti in obiectul de activitate si inchiriere de spatii. Referitor la procentul de 40%, este un mod de determinare al chiriei. Deoarece se foloseste foarte mult asocierea in aceste situatii, acea nota de calcul utilizata de societatea de jocuri de noroc nu este modificata (din neatentie sau rutina) in sensul de a face precizarea ca este un mod de calcul al chiriei si nu al participatiei, asa cum in cazul dvs e vorba foarte clar de inchiriere spatiu.
Luati legatura cu societatea respectiva si intotdeauna sa aveti acea nota de calcul la facturarea chiriei de catre dvs.

Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
Feni, utilizator

Alte discuții în legătură

Venituri din jocuri de noroc serbanramona82 serbanramona82 O societate comerciala cu cod caen 4619, cu activitate:comert cu amanuntul, a incheiat un contract cu o firma de jocuri electronice. O data la luna i se face o ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare-chirie serbanramona82 serbanramona82 Societatea X, in calitate de proprietar, pune la dispozitie soc Y, un spatiu de 5mp, in care soc y va desfasura activitati de jocuri si noroc. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune zoita.moga zoita.moga Buna ziua, Am o problema cu un contract de asociere in participatiune incheiat in urma cu 2 luni cu o ... (vezi toată discuția)