avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract ANL după divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract ANL după divort

Buna ziua. As dori sa mă ajutați cu ceva răspunsuri, dacă se poate. Sunt căsătorită de 4 ani și am 2 copii cu soțul. Împreună locuim intr-o locuința ANL, pe care soțul a obtinut-o și, ulterior mobilat-o, înainte de căsătorie.Dupa reînnoirea contractului din 2016, suntem trecuți în contract, că și locatari, atât eu, cât și fetele. Întrebarea mea este, in cazul unui divorț, pe care eu intenționez să-l intenteze, sunt șanse să obțin eu locuința ANL, chiar dacă soțul a obtinut-o înaintea căsătoriei?
Cel mai recent răspuns: Metallhara , utilizator 17:14, 20 Februarie 2017
Soțul dvs nu este proprietar ci doar chiriaș. Ați putea obține în instanță beneficiul contractului de închiriere (dacă instanța decide ca minorii să locuiască cu dvs).
El susține că atâta timp cât locuința i-a fost repartizată lui înaintea căsătoriei și a copiilor, instanta nu poate decide împotriva lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț, partaj vio_cris22 vio_cris22 Buna ziua! Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)
Partaj si atribuire de locuinta cu chirie anl dany_28 dany_28 Buna ziua, Sunt divortat, am un copil impreuna cu fosta sotie. Divortul s-a finalizat la notariat (de comun acord), copilul ramanand in intretinerea mamei, ... (vezi toată discuția)
Incetare contract inchiriere nramona nramona Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarea speta.In timpul casatoriei, sotul incheie un contract de inchiriere pentru o locuinta ANL. El figureaza ca titular ... (vezi toată discuția)