avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Cum se face predarea - primirea arhivei de documente ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Cum se face predarea - primirea arhivei de documente intr-o institutie?

Buna seara,
va rog sa-mi spuneti cum se face predarea- primirea arhivei de documente intr-o institutie pulblica. Sunt pusa in situatia de a prelua arhiva de documente si nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurg, mai exact in termen de 2 zile persoana care avea in primire arhiva pleaca din tara. Trebuie facuta predarea intr-un anume fel conform legii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 22:59, 12 Februarie 2017
Intarea unor documente in arhiva se face in baza unor procese-verbale de predare-primire a documentelor. Preluati documentele din arhiva verificand existenta lor conform proceselor-verbale.
In cazul in care in procesele-verbare sunt documente care nu se gasesc in arhiva, trebuie sa verificati registrul intrarilor-iesirilor unitatilor arhivistice.

In final, intocmiti iun proces-verbal intre arhivar si dvs in care consemnati toate procesele verbale preluate si eventualele lipsuri.

Va recomand sa solicitati conducatorului institutiei desemnarea unei comisii de primire-predare precum si sa studiati Legea Arhivelor Nationale, nr. 16/1996

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare- primire arhiva de documente dintr-o institutie Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti cum se face predarea- primirea arhivei de documente intr-o institutie pulblica. Sunt pusa in situatia de a prelua arhiva de ... (vezi toată discuția)
Arhiva societate COSMINA CALIN COSMINA CALIN Buna ziua, Am si eu o problema legata de pastrarea unei arhive a unei societati comerciale. Precizez ca societatea este un SA cu capital de stat si are o ... (vezi toată discuția)
Responsabil arhiva - ordinul de zi nr. 217 din 23 mai 1996 aprobat de conducerea arhivelor naţionale ion743 ion743 Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie. Instrumentul juridic \"Instructiuni privind activitatea de arhivă la creatorii şi deţinătorii de ... (vezi toată discuția)