avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mutare in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mutare in alta tara

Buna seara .Am divortat acum 3 ani .Copii mi.au fost incredintati de lege .iar in hotararea de div tatal nu are drept de vizita ...Pot trece cu ei in alta tara fara semnatura lui ???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:03, 12 Februarie 2017
Dacă exercitați autoritatea părintească în mod exclusiv, nu aveți nevoie de acordul pentru părăsirea țării exprimat de celălalt părinte. Probabil că autoritatea părintească se exercită în comun, astfel că pentru părăsirea țării aveți nevoie de acordul celuilalt părinte.
Mai trebuie sa deschideti un proces si sa obtineti custodie exclusiva daca vreti sa iesiti din tara fara acordul celuilat parinte.

De principiu ati avea sanse sa obtineti asa ceva daca va judecati bine si aveti noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, daca se face divortul la notar si exista un copil ... florinel114 florinel114 Buna zseara,daca se face divortul la notar si exista un copil minor, iar unul dintre parinti primeste custodia totala si evident celalalt renunta in favoarea ... (vezi toată discuția)
Custodie copil aser aser Va rog sa-mi spuneti daca am primit custodia copilului meu prin hotarire judecatoreasca ,pot pleca din tara cu copilul numai cu acordul dat de tatal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord sa îmi predea custodia ei,oare voi putea pleca cu fiica mea fara acordul lui? Mulțumesc (vezi toată discuția)