avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie crestere copil

Buna ziua,
Momentan sunt in concediu de crestere copilde 1 an si 8 luni. Am unele nelamuriri in legatura cu stimulentul de insertie si reintoarcerea la munca:
1. Cu cate zile trebuie sa reincep munca pt a benefia de stimlent? 60 sau 90 de zile?
2. Eu nu doresc sa nu ma mai intorc la vechiul loc de munca. Cum ar trebui procedat?
3. Dca doresc sa platesc din mana contributiile la stat, care ar fi cotizatia pe luna la minimul pe economie? Si daca as putea contribui prin activitati independente/agricole sau oricare alta varianta care mi-a putea permite sa cotizez mai putin dar care sa imi ofere posibilitatea sa beneficiez si de stimulent pana la varsta de 3 ani a copilului.
Multumesc anticipat pt eventualele raspunsri. O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: mikiii , utilizator 10:19, 14 Februarie 2017
1. OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ si "luna celuilalt parinte".

2. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii c.i.m. si, totodata, de incetare a c.i.m.

3. Plata contributiilor nu va ajuta sa beneficiati de stimulentul de insertie.
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc foarte mult pt raspuns. Insa, totusi, am ramas cu o nelamurire. Eu as dori sa imi platesc din mana, nu ma reintorc la vechiul loc, doar ca am posibilitatea sa figurez ca angajata pe firma unui prieten. Daca ma preia, cu acte in regula, dar eu ii platesc toate darile ce ar trebui achitate catre stat, nu as beneficia de stimulent? Si care este cotizatia la salariul minim si, ma repet, daca am si alte portite prin care as putea cotiza mai putin dar sa pot beneficia in continuare de stimulent si, in viitorul foarte apropiat, sa nu ma afecteze la o noua indemnizatie in cazul in care as dori sa raman din nou insarcinata. Sper ca m-am facut inteleasa acum. Multumesc f mult.
mikiii a scris:

... Daca ma preia, cu acte in regula, dar eu ii platesc toate darile ce ar trebui achitate catre stat, nu as beneficia de stimulent? Si care este cotizatia la salariul minim si, ma repet, daca am si alte portite prin care as putea cotiza mai putin dar sa pot beneficia in continuare de stimulent si, in viitorul foarte apropiat, ....


In acest caz, puteti beneficia de stimulent daca figurati ca si angajata.

Puteti incheia un c.i.m. cu timp partial si salariul corespunzator.

Un calculator de salariu pentru minim brut pe economie :
[ link extern ]
Va multumesc enorrm pt raspuns si in acelasi tp pt ajutor. O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Mamadeprofesie Mamadeprofesie Buna ziua! Stiu ca stimulentul de insertie se poate lua daca mama se intoarce la serviciu cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani. Daca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil kennya kennya Buna ziua sunt in CCo pana la implinirea varstei de 2 ani.as dori sa ma angajez la o alta societate.m-am interesat si mi s-a spus ca o sa iau stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! doresc sa ma reintorc la lucru din ccc inainte cu ... andrea1990 andrea1990 Buna ziua! Doresc sa ma reintorc la lucru din CCC inainte cu 60 zile de a implini copilul 2 ani pt. a beneficia de stimulent insertie. Insa nu vreau sa ... (vezi toată discuția)