avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Doresc sa ma reintorc la lucru din CCC ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Doresc sa ma reintorc la lucru din CCC inainte cu ...

Buna ziua!

Doresc sa ma reintorc la lucru din CCC inainte cu 60 zile de a implini copilul 2 ani pt. a beneficia de stimulent insertie.
Insa nu vreau sa mai raman mult la acest job (din cauza unor comentarii rautacioase). Ma angajez iar la ei, depun dosar pt stimulent, dar daca imi gasesc alt loc de munca pot demisiona si sa continui sa beneficiez de stimulent in continuare la noul job?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 22 Februarie 2021
Daca va gasiti alt loc de munca puteti demisiona si sa continuati sa beneficiati de stimulent in continuare la noul job, cu conditia ca data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatiiin baza noului c.i.m.
Vreau sa merg saptamana urmatoare cu cererea de reintoarcere la lucru ( cu o luna inainte de a incepe practic lucrul ) si as dori sa stiu daca imi pot elibera de la firma adeverinta de venit si celelalte acte pe care le am nevoie pt dosar stimulent in aceasi zi in care merg cu cererea.

Multumesc!
Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate,sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
Inca o intrebare..Este absolut obligatoriu sa ma reintorc cu 2 luni inainte de a implini copilul 2 ani pt a beneficia de stimulent? Sau se poate si dupa ce a implinit 2 ani?
Este absolut necesar sa reveniti in activitate cu 2 luni inainte de a implini copilul varsta de 2 ani pentru a beneficia de stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de 500 de lei de reintoarcere la munca - situatie speciala Tonia30 Tonia30 Buna ziua, ma aflu intr-o situatie mai speciala. Am 2 joburi, am stat 10 luni acasa in concediu de crestere a copilului si as vrea sa ma reintorc la munca, ... (vezi toată discuția)
Adeverința stimulent insertie IuliAto IuliAto Buna seara, M-am intors din CIC la un alt angajator,pentru stimulentul de inserție am nevoie de o adeverință tip. Cine va completa adeverința, am un ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie nataliaz nataliaz Buna, Ma aflu in concediu de crestere copil pana in luna august. Am optat pt perioada de 2 ani. Daca doresc sa ma reintorc la servici inainte de a implini ... (vezi toată discuția)