avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverința stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverința stimulent insertie

Buna seara,
M-am intors din CIC la un alt angajator,pentru stimulentul de inserție am nevoie de o adeverință tip.
Cine va completa adeverința, am un cadru legal care il obliga pe unul din cei 2 angajatori sa o completeze?
Moment nici unul din ei nu vor sa o completeze.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
IuliAto, utilizator
Cel mai recent răspuns: IuliAto , utilizator 09:18, 29 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista adeverinta tip ...de lavechiul angajator luati decizia de incetare a c.i.m. si de la noul angajator copia c.i.m. si o adeverinta ca sunteti salariat.

HG 905/2017
art.7
....
(5) La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.

(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....
Exista o adeverință dată de cei de la dgasp cu stagiul de cotizare ,doar ca ea ca si adeverință e formulata pt cine se întoarce la locul de munca . adeverința cu stagiul de cotizare dată de ei ,o refuză ambi angajatori sa o completeze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
IuliAto, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am.depus la firma încetarea contractului de muncă ... nmg30 nmg30 Buna ziua! Am.depus la firma încetarea contractului de muncă începând cu data de 01.08., cu acordul.partilor au zis ei. Mă rog, au o cerere tip, nu era ... (vezi toată discuția)
La cat timp dupa demisie se solicita documentele pt vechime? PetrescuP PetrescuP Buna ziua! As avea o intrebare: La cat timp dupa aducerea la cunostinta angajatorului a dorintei de incetare a CIM se depune cererea de eliberare a ... (vezi toată discuția)
Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca? unangajat unangajat Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca si in maxim cat timp are o obligatia ... (vezi toată discuția)