avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Dec 200 depun in mai
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Dec 200 depun in mai

Buna ziua,

Este vorba de o PFA in sistem real.Dupa cate stiu dec 200 pot depune pana la sfarsitul luni mai. In acest caz cei de la finante sau eu cum o sa platesc darile catre stat pana la sfarsitul lui martie, mai bine zis cat am sa plates in martie ? Dupa inregistare anul trecut era simplu, am primit decizia de impunere unde era trecut suma si termenele de plata !
Cel mai recent răspuns: Caddy23 , utilizator 12:29, 25 Februarie 2017
Va calculati singur sa vedeti cat reprezinta 1/4 din venitul realizat pe anul precedent si care rezulta din d200 si platiti pana pe 25 martie. Estimatul pentru 2017 va fi de fapt realizatul din anul precedent, asta daca nu cumva depuneti si d220, dar nu cred ca e cazul dumneavoastra.
Calculez 1/4 din venitul brut sau net ? Dupa ce am depus d200 , am sa primesc o decizie de impunere ? Multumesc
La brutul realizat anul anterior aplicati procentul de impozit de 16% si la ce rezulta, 1/4. Da veti primi. La fel aplicati procentul de impozit 5,5% si pentru cass.
De fapt daca va grabiti saptamana asta de exemplu, si depuneti d200, o sa primiti mai repede decizia cu platile de facut in 2017
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
george-neagu, moderator
Dupa depunerea D200, am o diferenta de 84 ron intre venitul anual ce am declarat la d200 si decizia curenta (venit brut estimat din decizia de impunere). Suma nu ar trebui sa fie aceeasi ? Au gresit cei de la ANAF sau exista vreun calcul in plus...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa cer la anaf recalcularea platilor anticipate pentru 2017? ContSters339305 ContSters339305 Am un PFA, in sistem real, deschis in iulie 2015. Anul acesta (2017), ANAF mi-a calculat, tot la trei luni, plati anticipate, dar pe baza venitului obtinut in ... (vezi toată discuția)
pfa obligatii declaratii luna ian 2016 marilucmia marilucmia Va rog: ce declaratii trebuie sa depun in luna ian 2016. Sunt o pers. fizica autorizata cu obiet de activitate : dezv. imobiliare:) (vezi toată discuția)
Calcul contributie sanatate si impozit venit @marina @marina care este baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributia de sanatate la un PFA in sistem real? multumesc (vezi toată discuția)