avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de arestare european
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de arestare european

Buna seara

Un cetatean francez e cautat in Franta pentru un delict penal care are pedeapsa maxima de 3 ani.
Cetateanul francez este in Romania si aici acelasi delict penal este pedepsit de o pedeapsa maxima de 3 luni.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca Franta lanseaza un mandat european in Romania pentru a gasi francezul, Romania poate refuza pe motiv ca acest delict aici este minim ?
Delictul este: "(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă." (art.379 Noul Cod Penal)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihai9 , utilizator 12:30, 20 Februarie 2017
Buna ziua!

Trebuie invocat acest fapt ce e in favoarea condamnatului.

Cu stima.
Daca stiti limba engleza cititi articolul [ link extern ]
Multumesc pentru raspunsurile dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!- mama nu vrea sa mai revina cu minorul in tara StefanescuAdrian StefanescuAdrian Curand am dat fostei mele concubine procura pentru fiul nostru minor in varsta de 7 ani pentru a pleca in vizita in Spania doua saptamani, iar ea nu doreste sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am avut un proces pentru stabilirea domiciliului ... SabinaElena21 SabinaElena21 Buna seara! Am avut un proces pentru stabilirea domiciliului copilului. Am câștigat copilul ,iar tatăl are dreptul sa îl ia la el in Weekend. Tatăl ... (vezi toată discuția)
Buna seara.fosta mea sotie nu ma lasa sa imi vad copilul.am hotărâre ... Doamna A. Doamna A. Buna seara.Fosta mea sotie nu ma lasa sa imi vad copilul.Am hotărâre ca il pot vedea,dar nu mi permite sa il vad.Am apelat si la executor.ultima data cand am ... (vezi toată discuția)