avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Enel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Enel

Buna seara, detin un teren achizitionat in anul 2011 , tot atunci incheind un contract defurnizare curent electric cu ENEL incapand totodata lucrarile la ridicarea unei case , primind o autorizatie de constructie timp de 24 luni.In perioada 2011-2013 s-a lucrat la aceasta constructie, neterminand-o , in tot acest timp facturile Enel fiind in medie de 200 lei / luna cel mult 300 lei.Incepand cu anul 2014 nu s-a mai lucrat deloc la aceasta constructie nemaiavand fonduri , hotarandu-ma sa vand acest teren impreuna cu constructia neterminata , punand pe site-uri de specializare la vanzare.In aceasta perioada 2014-2016 nemailucrandu-se la constructie fiind pusa la vanzare am hotarat sa schimb contoarul , avand toate facturile achitate la zi. In luna septembrie am schimbat acest contoar avnad index 0 pt a fi mai usor de vandut.In perioada iunie 2014-ianuarie 2017 am trecut doar de 2 ori la acest teren cu 2 posibili cumparatori neconcretizandu-se acest lucru , in rest locul a fost pustiu.Mentionez ca in aceasta constructie neterminata sunt doar 4 becuri normale, altceva nefiind in aceasta constructie care sa consume energie. In luna octombrie 2016 m-am trezit cu o hartie de la judecatorie in care cei de la Enel solicitau achitarea catre acestia a sumei de 8900 lei , echivalentul a unui consum de 14500 kw in perioada septembrie 2014-martie 2015,iar contractul fiind reziliat in luna ianuarie 2016.Eu neprimind aceste facturi la adresa de corespondenta.Am facut adresa catre Enel si am depus la judecatorie documente de la Asociatia de locatari unde am domiciliul in care dovedesc ca in aceasta perioada am locuit la adresa de domiciliu, diferita de adresa unde am terenul.Am solicitat catre Enel o echipa care sa verifice daca cumva este vorba despre o eroare sau un furt de enrgie. Momentat singurul raspuns este acela de a achita aceasta suma catre Enel avand drept de apel in 30 zile primind si o adresa de la Enel in care acestia spun ca au trimis facturile si reziliera contractului. Am invocat si chemarea unor martori si de la domiciu si vecini de langa teren pentru a proba. Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:23, 13 Februarie 2017
Dupa primirea citatiei de la judecatorie ati fost la locatie sa verificati indexul si integritatea contorului?

Cat indica contorul de la data schimbarii si pana in martie 2015 sau prezent?
Se observa urme de desigilare sau interventie neautorizata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare contoar electrica ContSters161836 ContSters161836 Buna ziua Am o intrebare. Exista vreo lege in Romania care sa ma oblige sa schimb contoarul de curent din casa atata timp cat nu s-a facut nici o cerere in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societatea de distributie energie electrica bogdannnnnnnnnnnnn bogdannnnnnnnnnnnn X-(buna ziua!! incep prin a va spuna,ca acum apx 9 luni de zile,mai precis in decembrie anul trecut,am primit un telefon de la sotia mea,care se afla acasa,si ... (vezi toată discuția)
Factura supraevaluata enel cosnel cosnel La data de 05.05.2019 am primit pe e.mail factura ENEL de regularizare in valoare de 9743,81 lei pentru locul de consum unde sunt titular contract. Intrucat ... (vezi toată discuția)