Buna ziua!
Va rog daca puteti sa ma sfatuiti intr-o problema. Eu si sotia mea anul trecut am infiintat o firma, iar anul acesta (acum 2 saptamani) m-a convins sa-i cedez partile sociale, apoi mi-a lut copilul si vrea sa bage divort. Partile sociale in proportie de 45% (ale mele) au fost cedate la notar. Mai pot face ceva sa-mi iau inapoi partile sociale?
Va multumesc si astept un raspuns.
Cu respect Nicu
Discutati cu un avocat. Teoretic, puteti solicita anularea contractului motivat de faptul ca acordul/consimtamantul dumneavoastra de cedare a partilor sociale a fost viciat.
1. Prin actiune in instanta de anulare a contractului C.civ., art.960 puteti face dovada existenţa dolului.
- poate fi reţinut existenta viciului de consimtanabt prin dol în cazul în care se regăseşte elementul intenţional, voinţa de a induce în eroare partea contractantă şi elementul material, adică folosirea de mijloace viclene pentru inducerea în eroare...
Consultati un avocat care sa va puna la dispozitie toate informatiile .
2. Copilul cum vi l-a luat ? a parasit domiciliul cu tot cu copil ????!!!
3, Divortul , ca si modalitate de desfacere a casatoriei este un drept al fiecarui sot pe care-l poate exploata in conditii de necesitate sau de vatamare grava a raporturilor distre soti iar copilul va fi incredintat de instanta unui parinte , tinand seama de interesele minorului.
Succes !
Este dol???
scarlet
in cazul unor de plata ale unei asociatii de proprietari care nu specifica (dupa cum specifica L 82 si OMF 1969/2007):
-data intocmirii
data afisarii
data ... (vezi toată discuția)