avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deces promitent vanzator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deces promitent vanzator

Buna ziua,
Intentionez sa cumpar o locuinta de la un domn in varsta de 67 ani fara nici o ruda. Daca intre momentul semnarii antecontractului si a platii unui avans si semnarea actului final de vanzare-cumparare se intampla ceva cu el mai pot cumpara casa?
Cel mai recent răspuns: amavrancea , utilizator 11:21, 15 Februarie 2017
Daca decedeaza pana la finalizarea tranzactiei si nu are niciun mostenitor lucrurile se complica destul de mult avand in vedere ca imobilul intra in patrimoniul statului.
Iar cu statul...
Este o situatie particulara asa ca dupa semnarea antecontractului mergeti la biserica si rugati-va pentru sanatatea vanzatorului si finalizarea tranzactiei!:)
Cand semnam antecontractul daca imi face un testament as fi asigurata?
Pai daca daca va face testament si decedeaza atunci veti mosteni si casa si avansul!
Adica veti primi casa gratuit.
Acum dvs ce doriti, sa ii platiti casa sau sa il mosteniti?
De ce considerati ca vanzatorul nu mai apuca sa incheie contractul?
Vreau sa cumpar casa dar situatia este mai complicata si vreau sa am o asigurare. Acest domn nu are bani si trebuie sa-si faca o succesiune si un cadastru pana sa-mi poata face un antecontract. Toate aceste cheltuieli se fac pe banii mei si in plus trebuie sa-i dau si un avans. Este gresit daca ma gandesc la o solutie pentru a fi si eu protejata cumva ?
Cu sanatatea cum sta, de ce va ganditi ca poate sa plece la cele vesnice?

Ii puteti plati pretul intreg pe baza unei chitante de mana cu martori si in acelasi timp sa va faca un testament incheiat la notariat, testament care sa fie valabil pana la data incheierii in forma autentificata a contractului de v/c.
In chitanta de mana precizati un termen pentru finalizarea succesiunii si cadastrului, in caz contrar veti inainta actiune in instanta pentru emiterea unei hotarari care sa tina loc de act de proprietate.
Succesiunea, chitanta si testamentul sa fie intocmite la acelasi notariat.
Notarul nu poate implicat in tranzactia cu chitanta de mana.

Nu cunosc daca exista o astfel de forma de "asigurare" dar puteti intreba un avocat sau notar daca este posibila o astfel de "inginerie financiara".:)

Alte discuții în legătură

Credit prima casa, vanzatorul foarte bolnav, posibil sa decedeze pana la finalizarea creditului mamazzz mamazzz O vecina foarte bolnava trebuie sa vanda garsoniera in care locuieste pentru a putea plati centrul in care va fi dusa pentru îngrijiri, pentru ca nu poate ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil Reta60 Reta60 Buna ziua, Doresc sa cumpar casa unui vecin dar acesta nu are acte de proprietate. Casa a fost a sotiei care a decedat si i-a lasat-o prin testament. ... (vezi toată discuția)
Restituirea avansului platit cu chitanta de mana BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua, o ruda de-a mea se confrunta cu urmatoarea problema: A dorit sa cumpere un imobil care a apartinut unei persoane decedate, achitand mostenitorilor ... (vezi toată discuția)