Buna ziua,
Doresc sa cumpar casa unui vecin dar acesta nu are acte de proprietate. Casa a fost a sotiei care a decedat si i-a lasat-o prin testament. Mentionez ca nu au avut copii.Din cauza situatiei financiare proaste vrea sa vanda casa si sa-si cumpere o locuinta mai mica . Doreste sa ii dau un avans ca sa poata face succesiunea si toate actele necesare pentru a-mi putea vinde casa. Va rog sa-mi spune-ti cum ar trebui sa procedez ca sa fiu asigurata ca imi vinde casa dupa ce isi rezolva actele si nu se razgandeste cumva pentru ca nu ar avea de unde sa-mi returneze banii si nici nu as dori sa umblu cu el prin instanta pentru a-mi recupera paguba. Va multumesc!
Faceți un contract de împrumut la notar, iar dacă nu plătește îi puteți pune poprire pe pensie.
Menționați în act termenul de restituire, care vă sfătuiesc să fie scurt.
Puteti suporta dvs costurile succesiunii si ale documentatiei cadastrale, iar vanzatorul sa va scada din pret. Daca incepeti toate demersurile, in aproximativ o luna semnati contractul de vanzare cumparare.
Intuiesc din context ca domnul respectiv are o varsta. Prin urmare, nu v-as recomada un contract de imprumut, mai ales daca nu are copii. In eventualitatea in care se intampla ceva, nu mai aveti de la cine sa va mai recuperati banii.
Va multumesc pentru raspunsuri. Dna notar, asa intentionam sa procedez dar vanzatorul vrea un avans ca sa imi dea actele sa mergem la notar si nu stiu ce act as putea sa fac cu el pentru a nu pierde banii si a ma asigura ca nu se razgandeste si nu mai imi vinde dupa ce se vede cu actele in regula.
Teoretic ar trebui sa incheiati un antecontract de vanzare cumparare, la semnarea caruia sa ii achitati un avans, iar restul la perfectarea contractului de vanzare cumparare.
Practic, nu se poate pentru ca si pentru antecontract sunt necesare actele de proprietate (adica tebuie dezbatuta succesiunea si obtinut certificatul de mostenitor) si documentaia cadastrala.
Intr-un cuvant, nu va ramane decat sa mergeti pe incredere, sa pastrati la dvs toate originalele, sa il insotiti la notariat si sa va miscati cat mai repede cu actele. Spuneti-i ca avansul consta in faptul ca ii platiti succesiunea si intocmirea documentatiei cadastrale.
Veridicitate
dmmadeea
Cat de valabil este un contract intre o persoana care vinde un imobil si o agentie imobiliara,contract semnat intre cele doua parti( nu este un document ... (vezi toată discuția)
Rugaminte
anele17
buna ziua,
am nevoie de un sfat din partea d-stre, vreau sa cumpar un apartament care e ipotecat la banca .Vanzatorul a inceput construirea unei case si a ... (vezi toată discuția)