avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

Cumpar 4 parti sociale a cate 100.000 lei la o firma cu capital minim (2 milioane),
respectiv 20%, si in acelasi timp preiau si functia de administrator.
S-a intocmit un contract de cesiune si revocare administrator vechi / numire administrator nou.
(un singur act - o singura pagina).
Intelegerea a fost ca eu sa achit costurile.

La final avocatul imi solicta 8.000.000 lei.
Astfel: 4.000.000 taxe legale / 4.000.000 onorariu.
Este corect?
Atat de scump o pagina?
Cel mai recent răspuns: didi67 , utilizator 05:43, 20 Decembrie 2005
4.000.000 lei taxe legale pentru ce? pt certificarea actului(contractului)? si pentru ce iti mai cere inca 4.000.000 lei onorariu? mi se pare ca a exagerat un pic "domnul avocat". totul se putea rezolva cu mult mai putin.
Da, si mie mi se pare mult. Mai ales ca am suficienta experienta
si as fi putut face singur toate actele
(cesiune/ revocare adm / numire adm / hotarire aga/imputernicire registru etc).

Dar altceva m-a dezumflat de tot.
Am cautat si alte oferte, pe internet.
Rezultatul:
am gasit 2 oferte pentru aceeasi treaba cu 9 respectiv 9-10 milioane.
Mi s-a zis ca cheltuielile cu cesiunea partilor sociale sunt mai mari
decat cu infiintarea firmei.....
Oare atat de ciudata poate fi aceasta tara?
mi se pare o tampenie si ceea ce ai gasit pe net. poti ajunge la suma pe care o spui tu cu tot cu taxe de registru si daca platesti pe cineva sa iti faca dosarul si sa il depuna, un avocat pentru o cesiune de 400.000 nu pot crede ca a pretins o taxa atat de mare. mai consulta si pagina onrc-ului si ai sa vezi ei au taxe cu mult mai mici pentru redactare si certificare acte. in fine, acum daca ai platit asta e, nu prea mai ai ce face. daca nu ai platit insa renunta si anunta-ma ca iti trimit eu pe mail un contract de cesiune, ti-l redactezi singur(a) si poti merge cu el la in avocat sa ti-l certifice, bineinteles pe bani mai putini.
taxele la onr-tb pentru o cesiune si numire administrator sunt in jur de 260-300 RON , pentru acestea avocatul aduce chitanta- deci se diminueaza costurile cu 100-140 RON
onorariul de 400 RON-este cel stabilit de parti,
dupa taxele afisate de registru nu va veti da seama
eu, din expunerea facuta de didi, am inteles urmatorul lucru: i s-a cerut 4.000.000 lei pentru certificare si 4.000.000 onorariu. acum, ce nu stiu, este daca acest onorariu presupune intocmirea si depunerea dosarului la onrc si daca sunt incluse si taxele de depunere. dar ma indoiesc, pentru ca altfel nu ar fi fost atat de consternat(a) didi de plata pe care a efectuat-o. si, sa fim seriosi, tu esti convins reginald ca onorariul a fost stabilit de parti????????? ar fi mai corect sa intrebam pe ce suma i s-au inaintat chitante si de unde proveneau acestea si poate ne lamurim si noi ce tarife mai practica unii dintre colegii nostri!!!!!!

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni - titlu gratuit, formalitati la onrc Silvia Dumitru Silvia Dumitru Actionarul majoritar al unui SA (pers fizica),cesioneaza cu titlu gratuit actiunile unei alte persoane fizice.S-a intocmit contract cesiune la notariat. Ce ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociat unic si administrator la srl tudor84 tudor84 buna ziua.sunt asociat unic si administrator al unui srl-d si doresc sa predau ambele functii altei persoane deoarece nu pot lua indemnizatia pt cresterea ... (vezi toată discuția)