avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare stimulent insertie la ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare stimulent insertie la ccc

Buna ziua!
Doresc sa va cer ajutorul.
Pe 15 mai 2017, mi se va termina perioada de concediu de crestere a copilului ( implineste 2 ani pe 15 iunie 2017).
Doresc sa revin la serviciu cu 2 luni mai devreme, pt a beneficia de acea insertie de 500 lei la salar , timp de un an. Intrebarile mele sunt:
1.) La ce data trebuie sa ma intorc la servici ? ( cele 2 luni sunt calendaristice sau lucratoare? )
2.) Trebuie sa fie acelasi servici de unde am intrat in concediu de crestere?
Administatorul mi-a spus ca firma nu mai merge si ma va da in somaj sau imi va micsora orele.Eu eram angajata cu 8 ore , salar 1500lei brut, perioada nedeterminata.
3.) Care este minimul de ora la care poate cobora? Exista si un minim de salar?
Daca ma da in somaj, sau imi dau demisia, 
4.) Pot sa ma angajez in invatamant?
5.) Daca da, trebuie sa fiu angajata pe minin un an? In invatamant, as putea incepe in perioada aceasta, in al 2-lea semestru, dar decizia de angajare ar fi doar pana la 1 sept 2017. Este ok asa,pe perioada mai scurta?

Va multumesc
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 15 Februarie 2017
1. Trebuie sa reveniti la munca anterior datei de 15 aprilie 2017.

2. Nu este obligatoriu sa reveniti la acelasi loc de munca de unde ati intrat in CCC, ci puteti realiza venituri la alt angajator sau din alte surse.

3. Legislatia muncii nu prevede o durata minima a timpului de munca si,prin urmare, aceasta poate fi de 1 ora/zi, 1 ora/sapt etc.

Incepand cu data de 1 februarie 2017, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, suma stabilita in bani care nu include sporuri si alte adaosuri, se stabileste la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, in medie, pe luna, in anul 2017, reprezentand 8,735 lei/ora. (art.1 din HG 1/2017)

4. Daca indepliniti conditiile de angajare in invatamant, puteti fi incadrata intr-o institutie din acest sector de activitate.

5. Durata c.i.m. se stabileste de catre angajatorul respectiv.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim 2017 fobius fobius In proiectul HG se spune: \"Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabilește la 1.450 lei ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie Daliborka Daliborka Buna ziua am inteles ca in ordonanta 01/2017 este prevazuta schimbarea salariului minim brut pe economie incepand cu 01.02.17 ar fi intrat in vigoare cu ... (vezi toată discuția)
Spor vechime bugetari mirceajk mirceajk Sporul de vechime se adauga la salariul brut la institutii publice ? Care este prevederea legala ? In particular, salariul minim pe econome de 1450 RON ... (vezi toată discuția)