avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de incetare a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de incetare a contractului de munca

Buna ziua,
Am lucrat la un magazin o perioada de 3 saptamani si am descoperit niste nereguli inregistrate in gestiune.Am cerut explicatii si mi s-aut dat niste explicatii aberante mai mult in batjocora de genul ca exista inregistat in gestiune mai multe bucati de produse decat sunt pe raft pt ca ce nu exista la raft a fost mancat de sefu.Mi s-a interzis sa intru in programul de gestiune pt a mai verifica stocurile.Atunci eu mi-am dat demisia si am plecat.As vrea sa stiu care este termenul legal in care firma imi poate da decizia de incetare a contractului de munca si adeverinta.Tin sa mentionez ca am plecat si eu nu am primit nici pana la ora actuala un exemplar din contractul de munca pe care l-am semnat.
As vrea sa stiu cand ma pot adresa cu o reclamatie la ITM pt a putea sa-mi recuperez actele de incetare a contractului de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 15 Februarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Demisia mi-am dat-o mi -a fost stampilata semnata dar nu i s-a dat nici un nr de inregistrare.In contract este stipulat 90 zile de proba deci preavizul nu -si are locul in momentul de fata. In perioada de proba se poate demisiona fara preaviz si fara explicatii.Eu am plecat de o saptamana de acolo si nu mi-am primit inca actele.Am inteles de la cineva din interior ca actele sunt gata dar administratorul acestei firme nu vrea sa mi le inmaneze deocamdata.Razbunare probabil ca am avut tupeul sa-l infrunt.Deci eu vreau sa stiu concret in aceste conditii in cate zile de la plecarea mea pot depune reclamatie la ITM pt a-mi recupera actele.
speranta1977 a scris:

... In perioada de proba se poate demisiona fara preaviz si fara explicatii.Eu am plecat de o saptamana de acolo si nu mi-am primit inca actele..... Deci eu vreau sa stiu concret in aceste conditii in cate zile de la plecarea mea pot depune reclamatie la ITM pt a-mi recupera actele.

Nu confundati demisia cu incetarea c.i.m. pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba.

HG 500/2011
art.8
...
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....

Asadar, dupa expirarea celor 15 zile de la data solicitarii daca nu primiti actele puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventarul este obligatoriu la demisionare? razvanf razvanf Am lucrat 2 luni la o societate ca gestionar la un magazin cu o gestiune de peste un miliard. Zilele trecute mi-am depus demisia si am primit ca raspuns ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite - patron nesimtit din cale afara gabi23_69 gabi23_69 lucrez la o firma din iulie 2005. am prevazut in contract timp de lucru 8h/zi. pe langa astea 8 ore am lucrat si cate 2 sambete, evident neplatite. din ... (vezi toată discuția)
Concediere fara preaviz cu drept de șomaj? Vulpishor Vulpishor Bună ziua, ieri am fost anunțată că sunt concediată, motivul nu l am primit dar sincer chiar mă.bucur. ideea este că azi mă anunță că trebuie să ... (vezi toată discuția)