avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Conventie civila in 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Conventie civila in 2017

Buna ziua,
In cadrul firmei (Intrep. Ind) avem un colaborator care ne traduce anumite carti cam de 3 ori pe an. In acest context putem sa continuam sa-l platim pe contract civil, sau e obligatoriu sa-si faca PFA si sa ne emita factura? Mentionez ca acest colaborator nu vrea sub nicio forma sa-si faca PFA (si nici noi nu vrem sa-l angajam pentru ca nu se justifica).

Intreb aceasta in conditiile modificarilor din noul cod care printre altele spune ca Un contract civil poate fi descris ca fiind un act semnat de o persoană, de exemplu un electrician, venit să instaleze ceva. Cu alte cuvinte, persoana fizică primește venituri printr-un contract civil pentru o anumită lucrare, la un anumit moment, doar pentru perioada de timp cât durează munca sa.
Pentru activitățile recurente nu poate fi folosit contractul civil, ci este necesară încadrarea în baza unui contract individual de muncă sau încheierea unui contract cu PFA/profesii libere înregistrate fiscal.

Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:45, 15 Februarie 2017
Folositi un contract individual de muncă pe perioada determinata, cu norma intreaga sau partiala, sau încheierea unui contract cu PFA/profesii libere înregistrate fiscal, asa cum ati si scris in incheierea postarii dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare cu persoana fizica Vlad_Blaj Vlad_Blaj Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. Vreau sa inchei un contract cu diferite persoane fizice care sa promoveze si vanda produsele si serviciile ... (vezi toată discuția)
Activitatea de intermediere traduceri - se poate si pfa? Raluca_isa Raluca_isa Buna ziua, Am citit in mare toate subiectele (vacanta, plictiseala :D - dar unele chiar mi-au fost de folos!) si nu am vazut ceva legat de acest aspect (imi ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare tatianatintisan tatianatintisan Vreau sa imi fac un contract de colaborare cu firma pe parte de intermediere transporturi , vreau sa stiu ce tip de contract trebuie sa imi fac ca si persoana ... (vezi toată discuția)