avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere-salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere-salariu

Buna ziua
va rog ma puteti ajuta
o retinere din salariu se poate face doar prin ordin judecatoresc sau si prin acordul scris al angajatului?
eu stiam din practica ca trebuie doar prin oridin judecatoresc
speta ar fi:
in cazul in care un angajat beneficiaza de o asigurare de sanatate privata(platita de angajator) si acum are posibilitatea de a introduce si un membru de familie sa beneficieze de asigurare dar cu o suma lunara care tb suportata de angajat pt membrul de familie
ca sa poata plati trebuie sa i se retina lunar din salariu acea suma, factura emisa de firma de asigurare este emisa pt toti angajatii; prin urmare va tb sa i se retina din salariu suma pt membru de familie; in acest caz cum se procedeaza?se face acord de catre salariat de retinere?sau imputernicire, adica angajatul imputerniceste firma sa vireze acea suma in contul asigatorului?
consider ca imputernicire pt ca stiu ca doar prin ordin judecatoresc se pot retine sume
multumesc

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vă rog să mă ajutați intr o speță executorul ... ionela11 ionela11 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați intr o speță Executorul judecatoresc este obligat să vireze cheltuieli de judecata puse poprire pe salariu ... (vezi toată discuția)
Executare silita.salariul poprit integral de executor sau banca Atee Atee Buna ziua! In urma solicitarii unui extras de cont de la banca la care angajatorul meu face platile salariale, am luat la cunostinta faptul ca in loc sa am ... (vezi toată discuția)
Se poate considera retinere ilegala daca... suciu_diana suciu_diana Buna ziua, un angajat, prin sentinta trebuie sa plateasca pensie de intretinere copilului de 1/4 din veniturile nete, lucru cu care este de acord achiesand ... (vezi toată discuția)